Demszky építkezéseken fényezte magát

2005.10.05. 17:00
Demszky Gábor szereti kora reggel a lángost, a gyerekeket és fotózni az épülő mélygarázsokat. A főpolgármester hétfőn megtekintette a VIII. kerületi beruházásokat, és az újságírók kizárásával megbeszélést tartott a kivitelezőkkel.

Demszky Gábor elfogyasztott egy lángost a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. Később ismertette, hogy a 4-es metró, a tér alatti építése közben nem esik baja a felszínen lévő platánfáknak. Ezt úgy érik el, hogy bányászati technológiával alakítják ki a megállókat, ami egymilliárd forintos pluszköltséget jelent, ezt a Fővárosi Önkormányzat fogja kigazdálkodni. A paradicsomot tartó fiatalember nyolc lángost rendelt.

Demszky Gábor megfelelő védőfelszerelésekkel vágott neki Pollack Mihály téri mélygarázs fotózásának. A képek saját felhasználására készülnek. Megtudtuk, hogy a négyszáz autó befogadására alkalmas mélygarázs megoldja majd a környék parkolási gondjait. A WC mobil a későbbiekben nem rontja majd a táj képét.

A Pollack Mihály téren egy második Liszt Ferenc teret szeretnének létrehozni. A tervekben az szerepel, hogy "a környék csökkentett forgalmú lesz. "A Liszt Ferenc térhez hasonlóan egy szórakoztató, kulturális tér készül azzal a különbséggel, hogy itt a parkolás is meg lesz oldva, hiszen épül egy mélygarázs is."- mondta a főpolgármester. A képen látható munkás a látszat ellenére nem vizeli le az építési területet.

A kerületben folyó városrehabilitációs munkákhoz a Fővárosi Stratégiai Alapból összesen 460,5 millió Ft támogatást nyújtott a főváros, mondta a bejáráson a főpolgármester. Az idén megújul még a Diószeghi Sámuel, a Karácsony Sándor, a Kőris, a Lóvásár, a Nagy Fuvaros utca egy-egy szakasza is. A munkavédelmi sisak viselése nem jelenti azt, hogy mindenki rajongana a Village People-ért. Indiánt, rendőrt, cowboyt és katonát nem láttunk a környéken.

Demszky Gábor és egy rajongója. A főpolgármester a kisfiú kérdésére elmondta, hogy Audival érkezett, és a sarkon parkol.

A végén mindenki összeállt egy képpé. A középen álló fekete gyermek sérelmezte, hogy a főpolgármester kislánynak hitte. A politikus azonban nem jött zavarba, és kedvesen pózolt a jövő tucatnyi szavazójával.

A Corvin-Szigony projekt előkészítő munkáinak támogatásán túl a Krúdy utca - Szentkirályi utcára díszburkolat kerül, a Vajda Péter úton pedig forgalomcsökkentő zöld szigeteket alakítanak ki. Az útfelújítások is folytatódnak. Jövőre megújul a Blaha Lujza tér, Kerepesi út, a Szerdahelyi utca egy-egy szakasza is, mondta Demszky Gábor.

"Ez a hely régen a Tilos az Á volt, amíg egy Budapest Búcsú alkalmából, 1991-ben el nem hoztam ide Frank Zappát. Azóta Zappa Café" - mondta a főpolgármester a sajtótájékoztató végén a Mikszáth téren. Bemutatott egy képet is, amin Frank Zappával ölelekezik.