Feljelentést tesz a BKV

2007.08.10. 20:31
Megegyezett a BKV az üzemi tanácsokkal a leépítések miatt kialakult konfliktus után. Pénteken kiderült az is: feljelentik azt a fiatalt, aki rágalmazta a közlekedési vállalatot.

A BKV vezetése és a társaságnál működő üzemi tanácsok megállapodtak a csoportos létszámleépítés következményeinek mérséklésére - közölte a tömegközlekedési cég. A 14 pontból álló dokumentumot délelőtt Antal Attila vezérigazgató és Kovács Balázs, a Központi Üzemi Tanács (KÜT) elnöke írta alá.

A megállapodás szerint belső átképzésekkel segíti a BKV a leépítés előtt állók társaságon belüli elhelyezkedését. A cég tanfolyamot szervez kötöttpályás járművezetői, segédvezetői, peronőri, valamint HÉV forgalmi szolgálattevői munkakörökben.

Egy családból nem bocsátanak el több embert

A cég arra törekszik, hogy lehetőség szerint egy családból egyszerre több személynek (így a nagycsaládosoknak és a gyerekét egyedül nevelő szülőknek) ne szűnjön meg a munkaviszonya.

Az egyik legfontosabb intézkedés, hogy a csoportos létszámleépítésben érintetteknek a BKV augusztus 15-étől kihelyezett ügyfélszolgálati irodát működtet, ahol álláskeresésben tanácsadást, jogsegélyszolgálatot és pszichológusi segítségnyújtást is biztosít.

Nem bántottak senkit az ellenőrök

Július 13-án és 17-én egy fiatalember azt állította különböző tévéadásokban, hogy a BKV ellenőrei hasba rúgták, miután segíteni próbált három angol fiatalnak, amikor azok az ellenőrökkel kommunikáltak.

Az esetet a BKV azonnal, szabályszerűen kivizsgálta, áll a cég közleményében. Kiderült, hogy az érvényes jeggyel nem rendelkező angol fiatalokkal szemben az ellenőrök szabályszerűen intézkedtek, az eljárás lefolytatásához nem kellett nekik külső segítség, hiszen a fiatalok elismerték, hogy blicceltek.

Feljelentik a magyar fiatalt

A vizsgálatból az is kiderült, hogy a magyar fiatal közbeavatkozására nem volt szükség, ugyanakkor a BKV szerint nem igaz, hogy az ellenőrök bántották volna őt. Minthogy ezzel a közlekedési vállalat jó hírnevét sértette meg, a fiatalember ellen a BKV polgári és büntető feljelentést tett rágalmazásért.