Októberig marad a káosz a Keletinél

2008.07.16. 11:15
További hónapokra, várhatóan október közepéig meghosszabbítják a jelenlegi, négy hónapja bevezetett forgalmi rendet a Baross téren.

Tájékoztatás szerint a Főpolgármesteri Kabinet döntésével március 15-vel négy hónapra vezették be a jelenlegi forgalmi rendet a 4-es metró majdani állomása, fordító alagútja és egy csatorna építésének munkálatai miatt.

A 4-es metró Keleti pályaudvari állomásának építése tavaly óta tart, nemrég fejeződött be a résfalak kialakítása. A meghosszabbított forgalomkorlátozás részeként szerdától továbbra is csak a BKV-buszok és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak be a Thököly út-Dózsa György úti kereszteződéstől a Thököly útra, a Keleti pályaudvar felé.

A Thököly utcát övező kisutcákban is megmarad az eredetileg négy hónapra kialakított forgalmi rend. A Rákóczi útról is csak a Kerepesi út irányába lehet továbbhaladni a Keleti pályaudvarnál. Az MTI információ szerint a metró és a csatornaépítési munkálatok zavartalan végzéséért várható, hogy október közepétől jövő év márciusáig ismét meghosszabbítják a jelenlegi forgalomkorlátozásokat.