Menjenek harminccal a fővárosi autósok

2005.02.25. 12:21
"Legyenek kedvesek az autósok 30 kilométer per órás sebességgel közlekedni" - mondta péntek reggel a KlubRádióban egy kátyúügyi illetékes a fővárosi önkormányzattól. Konyári Zsófia, aki szerint a tömegközlekedés is jó opció, az Indexnek azt mondta, kijelentése nem borzolhatja a kedélyeket, mivel a főváros sokat költ a kátyúk okozta károk kifizetésére.

Harminccal kellene vezetnie a budapesti autósoknak az utak rossz állapota miatt, mondta a KlubRádió reggeli műsorában egy kátyúügyi illetékes a fővárosi önkormányzattól.

"Legyenek kedvesek az autósok 30 kilométer per órás sebességgel közlekedni" - fogalmazott a főpolgármesteri hivatal út-műtárgy alosztályvezetője. Konyári Zsófia hozzátette: "Mondjuk az egy jó ötlet, hogy használják a tömegközlekedést."

Konyári az Indexnek is megerősítette, valóban megoldásnak tartaná a csökkentett sebességet, hiszen a kátyúk igen balesetveszélyesek. Mint mondta, ominózus mondata egy, az utak rossz állapotáról szóló általános beszélgetésben hangzott el.

Sok pénzt szánnak rá

Az alosztályvezető nem gondolja, hogy kijelentésével felkorbácsolná a kedélyeket, mivel szerinte a fővárosi önkormányzat az egyetlen, aki tisztességesen kifizeti a kátyúk miatt keletkezett károkat, évente kétszázmillió forintot fordítva erre a célra. Egyes vidéki önkormányzatok Konyári Zsófia tapasztalatai szerint nem is hallottak erről a kötelezettségről.

Kérdésünkre válaszolva az alosztályvezető azt mondta, természetesen a fővárosi önkormányzat kötelessége a felügyelete alá tartozó utak karbantartása.