Kórházba szállították Antal Attilát

2008.02.18. 08:29
A BKV vezérigazgatója szívinfarktust kaphatott. A BKV szerint az elmúlt hetek "személyeskedő, politikai, szakmai alapokat nélkülöző" támadásai viselték meg egészségét.

Szívinfarktus gyanújával kórházba szállították hétfőre virradóra Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját. A vállalat vezérigazgató-helyettese, Regőczi Miklós a család kérésére nem kívánt bővebb tájékoztatást adni állapotáról.

Annyit mondott, hogy Antalnak korábban is voltak ilyen jellegű panaszai. A vállalat hivatalos közleménye szerint "az elmúlt hetekben személyeskedő, politikai, szakmai alapokat nélkülöző támadások érték családját és őt, amely támadások rendkívül megviselték. Sajnos ez egészségi állapotának megromlásához vezetett".

A BKV élére 2006 végén kinevezett Antal feje felett az utóbbi hetekben viharfelhők gyülekeztek, a vállalat használtbusz-beszerzésre kiírt tendere kapcsán korrupciógyanú merült fel. A tenderre egyetlen pályázat érkezett, az ajánlattevő Alfa Busz Kft.-nél dolgozott kényszervállalkozóként a BKV-vezér fia is.

A beszerzés ügyében vizsgálatot indított a Fővárosi Közgylés is.

Regőczi szerint a vezérigazgató betegsége nem befolyásolja a vállalat működését. A felügyelőbizottság vizsgálatához továbbra is minden segítséget és információt megad a vezérigazgató és környezete.