Feljelentés a lágymányosi öbölberuházás miatt

2007.09.26. 16:53
A lágymányosi öbölben végrehajtott beruházás ügyében tett feljelentést Schneller Domonkos, újbudai fideszes önkormányzati képviselő, a Fidelitas budapesti elnöke. Az ellenzék szerint a XI. kerület 10-15 milliárd forint haszontól esett el a kerületi önkormányzat vezetésének hibás ingatlanhasznosítási döntései miatt.

Hivatali visszaélés és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanújával tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen Schneller Domonkos, újbudai fideszes önkormányzati képviselő, a Fidelitas budapesti elnöke.

A feljelentés a lágymányosi öbölben végrehajtott beruházást érinti. Leisztinger Tamás vállalkozó 2006-ban néhány milliárdért forintért szerezte meg a XI. kerületi önkormányzattól a területet, majd annak többségi részét több tízmilliárd forintért adta el egy portugál cégnek. A XI. kerületi Fidesz és KDNP képviselői hétfőn azt közölték: Újbuda 10-15 milliárd forint haszontól esett el a kerületi önkormányzat vezetésének hibás ingatlanhasznosítási döntései miatt.

A feljelentés az Index információi szerint az ügynek azt a részét érinti, amikor Leisztinger Tamás az eredetileg önkormányzati tulajdonú Öböl XI. Kft-ben többségi tulajdont szerzett. A feljelentés szerint az Öböl XI. Kft. taggyűlésén Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere a képviselőtestület felhatalmazása nélkül szavazott.

A feljelentésben az is szerepel, hogy az önkormányzat egy olyan jogszabályra hivatkozva engedett el 30 millió forint telekadót az Öböl XI. Kft-nek, amely ebben az esetben nem lett volna alkalmazható.

Az önkormányzat korábban azt közölte, a beruházásnál a vonatkozó jogszabályok betartásával jártak el.