Alkut kötött Óbuda és a Sziget fesztivál

2008.07.10. 12:13
Kivilágítja a Sziget Kft. a Hajógyári sziget északi csúcsát, valamint padokat és szemeteseket helyez el az óbudai önkormányzat tulajdonában álló területre, cserében a kerület ingyenesen használhatja a fesztiválhoz szükséges galériaerdőt.

Megállapodást kötött a Sziget Kft és az óbudai önkormányzat a Hajógyári sziget kerületi tulajdonában álló területének a használatáról. Eszerint Óbuda ingyenesen használatba adja a fesztivál idejére a sziget északi csúcsán fekvő úgynevezett galériaerdőt (folyó menti erdős sávot) és környékét, a szervezők viszont cserébe fejlesztik a környéket.

Bús Balázs óbudai polgármester elmondta, hogy a kft vállalta, hogy 40-50 millió értékben 3 kilométer hosszú közvilágítási hálózatot épít ki 120 darab kandeláber-lámpa elhelyezésével, valamint padokat és szemeteseket telepít.

A megállapodás részeként a kft az erdő területét megtisztítja, a fesztivál ideje alatt a szemetet elviszi, és a rendezvény után a megrongálódott zöldterületet helyreállítja. Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet értelmében a fesztivál ideje alatt a szabadtéri koncertek 23 óráig tarthatnak, egyéb rendezvény csak zárt térben (sátorban, épületben) rendezhető reggel 6 óráig, az előzetesen megállapított zajhatárértékek betartásával.

A sziget északi részén fekvő galériaerdőt a látogatók eddig is használták, de eddig a kerület nem szabott feltételeket. A területen idén is főleg sátorozni fognak, színpadot nem állítanak fel.

A Sziget fesztivál legtöbb színpada, a rendezvény nagyobb része a fővárosi önkormányzat területén lesz, amelynek használatáról már korábban megállapodtak a szervezők.