Rogán kirúgja az állami hivatalok autóit a parkolókból

2006.11.28. 20:33
Rogán Antal nekiment az állami hivataloknak, amelyek dolgozóiknak eddig ingyenes parkolót biztosítottak, vagy leválasztották a területet. A belváros új polgármestere együtt érez a halandó polgárokkal, és úgy gondolja, ha mindenkinek fizetnie kell, hát fizessenek az államiak is.

Tízmilliókat kér a parlament hivatalától valamint az egészségügyi tárcától Rogán Antal az általuk használt parkolóhelyekért, hangzott el az MTV híradójában, miután arról több sajtóorgánum hétfőn már beszámolt. Rogán szerint, ha valamennyi állami intézmény kifizeti az általuk használt parkolók után járó pénzt, a belváros 100 milliós bevételhez jut.

A Képviselői Irodaház környékén a képviselők jelenleg ingyen parkolhatnak. Schiffer János szocialista képviselő nem ért egyet a kezdeményezéssel, és a híradó által megkérdezett fideszes Turi-Kovács Béla is szkeptikus, és nem érti a kezdeményezést, hiszen, mint mondta, ő ott dolgozik.

Rogán az Egészségügyi Minisztérium parkolójába valamint a Honvédelmi Minisztérium parkolójába és a Képviselői Irodaházhoz is parkolóórákat helyezne, az MTV előtti sorompót is leszereltetné. A kormány jogászokkal vizsgálja, mit tehet az önkormányzati kezdeményezés ellen.