Vétlenek is kaphattak parkolási bírságot

2008.07.01. 08:32
A Blikknek nyilatkozó egyik kirúgott parkolóőr szerint a fotókkal is manipulálnak a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél. Olyan sofőröknek is küldtek bírságot, akik nem követtek el szabálytalanságot, így próbálták pótolni a zsebbre tett pénzeket.

A zsebre bírságoló parkolóőrök egyik leleplezője újabb visszaélésre hívta fel a Blikk figyelmét. A többször megfenyegetett férfi azt kérte, ne közöljük nevét és fotóját. Tudomásom van róla, hogy a vétlen autósokat is átverik, mondta.

Többször megtörtént, hogy egy korábbi bírság fotóját hosszabb idő elteltével újradátumozva ismét csatolták egy bírsághoz, mesélte az újabb megdöbbentő csalás részleteit a férfi, aki közelgő rendőrségi kihallgatásakor kész megosztani ezt az információt is a nyomozókkal. Az ellenőr szerint ezzel a zsebre bírságolások miatt kiesett bevételt próbálták meg pótolni.

A Blikk információi szerint a szabadságából hazatért Rusznák Imre igazgató minden egyes alkalmazottjával négyszemközt készül leülni beszélgetni. A raporton ki kellene derülnie, kinek volt tudomása a Duka József és társai által elkövetett visszaélésekről. Ezután egy nyilatkozatot kell aláírniuk, amelyben elhatárolódnak a korrupciótól, és kijelentik, soha semmilyen megvesztegetési ügybe nem keveredtek.

A szigorú belső vizsgálatunk része, hogy mindenkit meghallgassunk, különben hogy is járhatnánk a végére, tette fel a költői kérdést Rusznák Imre, aki hozzátette, a cég tulajdonosai, azaz a fővárosi, a IX. kerületi és a XIII. kerületi önkormányzat eredményt sürget, így záros határidőn belül nyilvánosság elé áll, és elmondja, kik voltak azok a személyek, akik megkárosították a céget.