Az autós baja, ha feketedik a parkolójegy

2007.07.19. 16:09
Ha a nagy hőség miatt olvashatatlanná válnak a parkolási jegyek, az autósok a parkolási cégek ügyfélszolgálatain tisztázhatják jegyük érvényességét és mentesülhetnek a pótdíj fizetése alól.

Az utóbbi napok kánikulai időjárásában nem ritka, hogy a megvásárolt parkolójegyek a tűző napon álló járművek szélvédője mögött a hő hatására megfeketednek, ugyanis a jegyeket hőérzékeny papírra nyomtatják a parkolójegy-automaták. A parkolási társaságok ellenőrei pótdíjfizetési felszólítást hagynak az autósnak, ha a hőség miatt olvashatatlanná váltak a jegyek, közölte a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ügyfélszolgálata.

Hőérzékeny papírra nyomtat az automata
Hőérzékeny papírra nyomtat az automata

A parkolási társaság ügyfélszolgálatán - ha az autós beviszi a jegyét - a jegy azonosítószáma alapján be tudják azonosítani kiadásának helyét és idejét. Ha kiderül, hogy érvényes volt, a parkolási társaság törli a büntetést. Az ügyfélszolgálaton UV-lámpa alatt le tudják olvasni a jegyen szereplő információkat.

A Centrum Parkoló Kft. ügyfélszolgálatán is azt közölték: a meleg miatt olvashatatlanná vált jegyeket el kell juttatni a társasághoz a fizetési felszólítással együtt, ahol ellenőrzik a jegy adatait, s indokolt esetben törlik a büntetést.