Engedély a budai, elutasítás a pesti plázsnak

2005.06.08. 21:30
Június 27. és augusztus 2. között rendezik meg az Újbuda Plázst sport- és kulturális rendezvényekkel. Nem kapott azonban közterület-használati engedélyt az illetékes fővárosi bizottságtól az angyalföldi plázs, mivel a XIII. kerületnek túl sok volt a zaj és a forgalmi nehézség.

Az augusztusi pesti plázs továbbra sem kapott közterület-használati engedélyt, a júliusi budai plázs viszont megkapta szerdán a fővárosi önkormányzat várostervezési bizottságának beleegyezését.

A testület egyhangúlag elfogadott határozatában megállapította, hogy a pesti plázst szervező ARK Event Kft. a korábbi bizottsági elvárások közül csak egyet teljesített: megfizette a közterület-fenntartóknak járó nyolcmillió forintos tartozását. Nincs azonban megállapodásuk a XIII. kerülettel, nem adtak óvadékot az idei rendezvényre, és nem teljesültek a főváros közlekedés-szervezési elvárásai sem.

A XIII. kerület a korábbi negatív jelzések, a zaj és a forgalmi problémák miatt nem ért egyet az idei plázs megrendezésével a korábbi helyszínen. A szervezők 2005 és a következő két év augusztusára tizennégyezer négyzetmétert igényeltek az újpesti rakparton.

Újbuda Plázs falatozókkal

Egyhangúlag hozzájárult ugyanakkor a bizottság az Újbuda Plázs Kft. kéréséhez, hogy a Pázmány Péter rakparton június 27-től augusztus 2-ig több mint kétezer négyzetméteres területen kulturális és sportrendezvényeket tartsanak.

A vendéglátóhelyek mintegy 200 négyzetméternyi területe után fizetnie kell a cégnek, a többi közterület-használatáért azonban a tavalyihoz hasonlóan most sem kell megfizetniük a 14 millió forintos díjat.