Felhőkarcolót építenének a stadionoknál

2007.01.10. 16:29
Százhúsz méteres felhőkarcolót építene a Puskás Ferenc Stadion mellé az Európai Építő Zrt. A cég csak a moratórium feloldására vár.

Negyven emeletes, 120 méter magas toronyházat építene a stadionok mögötti telkén az Európai Építő Zrt. A cég szerint immár Budapesten is gazdaságosabb felfelé építkezni, mint oldalirányba.

A történelmi, építészetileg is kimagasló értékű belső városrészek jellegét továbbra is óvni kell, de a külsőbb, még frekventált területeken látványos és modern magasházakkal lehetne színesíteni a város arculatát, áll a cég közleményében.

Az építő vállalkozás bízik abban, hogy ez a józan és kompromisszumos megközelítés hamarosan a fővárosi szabályozásban is teret kap. Akkortól viszont az Európai Építő Zrt. nekilát a tulajdonában lévő, a VIII. kerülethez tartozó 27 ezer négyzetméteres telken, a stadionok szomszédságában, a Kerepesi út és a Stróbl Alajos utca határolta szakaszon egy felhőkarcoló építésének.

A telek Józsefváros felé eső részén egy szálloda építése már zajlik. A toronyház emellett állna. A 40 emeletes, 120 méteres új épület tervezése hamarosan megkezdődik, és a moratórium eltörlése után a cég azonnal beadja az építési engedély iránti kérelmet. Az elképzelés szerint az alsó 20 emeleten irodák, míg a felső 20 emeleten lakások kapnának helyet, a garzon mérettől a luxusig.