Elkezdik a Szentendrei út felújítását

2005.08.07. 12:17
Hétfőn kezdődik a felújítás, a munkálatok várhatóan októberig tartanak, és addig az autósok is jobban teszik, ha inkább a HÉV-et választják.

A Szentendrei út felújítása hétfőn kezdődik, és várhatóan októberig tart, ez idő alatt az arra közlekedők a HÉV-vel juthatnak el leggyorsabban úti céljukhoz - mondta Schiffer János főpolgármester-helyettes az MTI-nek vasárnap.

A felújítás első két hetében a Sziget Fesztiválra tekintettel csak a buszsávot zárják le és szegélyépítési munkálatokat végeznek. Augusztus 17-e után viszont már teljes erővel folynak a munkálatok, két-két sáv azonban mindig járható lesz a Szentendrei úton - tette hozzá Schiffer János.

"Ha csak a Sziget után kezdenénk a munkákat, szeptemberben mozdulni sem bírna az egész kerület. Ezért választottuk azt a megoldást, hogy amint újra jár a HÉV, nekikezdünk a Szentendrei út felújításának, de közben tekintettel vagyunk a Szigetre is" - közölte a főpolgármester-helyettes.

A munkálatok idején az autósoknak nem áll rendelkezésükre alternatív útvonal, a leggyorsabb közlekedési eszköz a felújított, teljes útvonalon közlekedő HÉV lesz, amely csúcsidőben négy percenként közlekedik.

"Azt kérjük tehát mindenkitől, aki megteheti, hogy próbálják ki a HÉV-et; szinte biztos, hogy ezekben a hetekben hamarabb célba érnek így, mint autójukkal. A Sziget ideje alatt pedig a BKV sűríti is a járatokat, sőt éjszaka sem áll le a HÉV közlekedése" - közölte Schiffer János.

A több száz milliós beruházás első üteme a Szentendrei út elejétől a felüljáróig tart, azután következik a Pók utcáig tartó szakasz.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint idén nyáron Budapesten a Podmaniczky Program keretében 80 kilométernyi utat újítanak fel, eddig 18 kerületben 24 útszakasz készült el, összesen több mint 21 kilométer. Jelenleg 16 helyen tart a munka, a 17. a Szentendrei út. A Podmaniczky Program keretében a főváros minden kerületében lesz útfelújítás