Még később adják át a Szabadság hidat

2008.09.04. 19:41
Egyszer már kitolták a Szabadság híd átadásának időpontját, most újabb csúszást szenved a projekt, mert a munkások hétvégén nem dolgozhatnak.

Akár további 1-2 hónappal is csúszhat a Szabadság-híd átadása - adta hírül a Tv2 híradója. A hidat 2007 tavaszán zárták le, azóta tart a felújítás. A terv az volt, hogy 2008 októberében adják vissza a forgalomnak a hidat, ám azóta már módosítottak az átadási dátumon. Az ígéretek szerint a gyalogosok december 20-án, az autósok pedig jövő májusban vehetnék ismét birtokba a Szabadság-hidat. Ez a határidő azonban ismét megkérdőjeleződött.

Vasárnap a rendőrség leállíttatta a munkát azt követően, hogy környékbeli lakók panaszkodtak az éjszakai zajra. Kiderült, az építőknek nem volt engedélye a hétvégi és az éjszakai munkálatokra. A projektvezető azt válaszolta a Tv2 kérdésére, nem tudták, hogy ezekre is engedély kell.

Az építők hétfőn aztán engedélyért folyamodtak, ám csak részben kaptak: a hétköznap éjszakai munkákat engedélyezte a hatóság, ám hétvégén egyáltalán nem dolgozhatnak a hídfelújítók. A projekt vezetője úgy vélte, mivel eddig is feszes volt - az egyszer már csúszást szenvedett - ütemterv, ezért így heteket, de akár 1-2 hónapot tovább csúszhat a híd átadása.