Új ruhában pompáznak majd a BKV-ellenőrök és sofőrök

2007.05.31. 16:07
Új egyenruhát kapnak valószínűleg az év végétől a BKV alkalmazottjai. A közlekedési cég bemutatta a divattervező által kreált egyenruhákat.

Csütörtökön a DBR Metró Igazgatóság székházában megrendezett sajtótájékoztatón mutatták be a BKV új egyenruháit, melyeket Makány Márta divattervező kreált a vállalatnak. Az új ruhák visszafogott, klasszikus szabásúak, dominálnak benne a vállalat arculati színei, a kék és a zöld, de például az ettől eltérő halványkék is feltűnik benne.

A BKV a frissen elkészült első szériát saját munkatársain mutatta be, akik közül egyikük a 86-os busz vezetője. A jelenleg körülbelül 13 600 dolgozót foglalkoztató vállalat mintegy 7000 új formaruha bevezetését tervezi.

A tervek szerint a régi formaruhákat két év alatt, folyamatosan cserélik le. Az új kollekció gyártására közbeszerzési eljárást írt ki a társaság, erre a jelentkezőket jelenleg is várják, az előminősítéses eljárásra június 25-ig lehet pályázni.


Nézzen új ruhákat!

Az új ruhákat a BKV járművezetői és ellenőrei fogják viselni várhatóan 2007. végfétől, 2008. elejétől. A társaság sajtószóvivője, Kiricsi Karola érdeklődésünkre egyelőre nem tudta megmondani, melyik járatokon jelenik meg először az új formaruha.

Utoljára nagy ruházati dizájnáltás tíz évvel ezelőtt volt a BKV-nál, azóta – kis módosításoktól eltekintve – ez az első nagy átalakulás. A ruhák tervei véglegesek, egy-két apróbb módosítás még elképzelhető.