Lerohadnak a csuklós Volvók a fővárosban

2008.06.18. 13:52

Kilencből négy csuklós Alfa Volvo busz nem tudott kiállni reggel a garázsból a 47-es 49-es villamospótló vonalán. Ilyen járműveket akart beszerezni a BKV a botrányos használtbusz-tenderen, amit egyébként újra ki szeretnének írni.

Szerda reggel négy, kedd reggel pedig kettő csuklós Volvo busz ragadt benn ismeretlen okok miatt a garázsban a 47-es 49-es villamospótló vonalán, tudta meg az Index. Az értesülést a BKV diszpécserszolgálatán megerősítették.

A vonalon 13 busz közlekedik, ebből kilencet a Nógrád Volán, négyet a BKV üzemeltet. A bennragadt buszok mind a Nógrád Volán üzemeltetésében vannak, és mind a négy csuklós Volvo autóbusz. Horváth Ernő, a Nógrád Volán fővárosi személyszállítási üzletágvezetője az Index megkeresésére elmondta, hogy a buszok műszaki okok miatt nem tudtak kiállni reggel. Hozzátette: meri remélni, hogy a nap folyamán megoldották a problémát a garázsban, és csütörtökön már nem fordul elő újra ilyen helyzet.

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője, a BKV felügyelő bizottságának tagja elmondta, hogy az elhíresült használtbusz-tenderen ugyanilyen buszokat kívánt beszerezni a BKV az Alfa Busz Kft.-től. A szerdán és kedden történtek Vitézy Dávid szerint megkérdőjelezik a buszok műszaki állapotát. Ez azért fontos, mert a legutóbbi városüzemeltetési bizottsági ülésen szó esett arról, hogy a BKV ismét tendert szeretne kiírni használt vagy új buszok beszerzésére.

Az Index megkereste a BKV-t, hogy milyen szankcióval büntetik az alvállalkozót, ha ilyen sok busza képtelen kiállni reggel a garázsból. A sajtóiroda későbbre ígért választ.