Burány Sándor az új munkaügyi miniszter

2003.02.24. 18:26
Miután Kiss Péter miniszteri széket váltott, a munkaügyi tárca vezetésére Burány Sándort kérte fel a miniszterelnök, aki elvállalta a megbízást.
Néhány órás gondolkodási időt követően Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára elvállata a miniszterelnök felkérését, a Kiss Péter távozásával megüresedő foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszteri székbe. Ezt Gál J. Zoltán kormányszóvivő, az Országház folyosóján, rögtönzött sajtótájékoztatón jelentette be.

Burány Sándor, eddig a Pénzügyminisztérium politikai államtitkáraként dolgozott a kormányban, 1994 óta képviselő. Ebben az időszakban a Költségvetési és pénzügyi bizottság, az Európai integrációs albizottság, az Idegenforgalmi bizottság, valamint a Kastélyok, kúriák, várak albizottság tagja volt. Diplomáját a Budapesti (akkor még Marx Károly) Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Korábban technikus és elektronikai műszerész volt. A rendszerváltozás az MSZMP XIX. kerületi bizottságában találja, ahol gazdaságpolitikai munkatárs. 1990 és 1994 között főállású elnök az MSZP XIX. kerületi szervezetében.