Előállították a HírTv riporterét

2006.10.02. 16:00
Egy éles lőszer és egy töltényhüvely került elő Császár Attila, a HírTv riporterének öltözékéből a parlamenti beléptetéskor. Az MTV ostromát közvetítő tévést előállították a rendőrök.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés alapos gyanújával indított eljárást Császár Attila ellen a rendőrség.

A HírTv riporterét a Parlament VII-es kapujától vitték el hétfő kora délután a rendőrök, miután a beléptetéskor ruházata átvizsgálása során lőszert találtak nála. Császár, aki az MTV ostromáról és többek között az ott leadott rendőri riasztólövésekről is tudósította a HírTv-t, egy éles lőszert és egy töltényhüvelyt tartott magánál. A BRFK sajtóosztályán az Index kérdésére elmondták, hogy "Cs. Attilát" az V. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol megkezdődött a kihallgatása. A HírTv közlése szerint a Császárnál talált lőszerek a Szabadság térről származtak. A tudósító az ostrom élőegyenes közvetítése idején egyébként valóban bemutatott néhány, a földről felszedett töltényhüvelyt, amelyek a rendőrök és az MTV-székházat rohamozó tömeg összecsapása után maradtak a téren.

Császár előállítását követően a Parlemetben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tartott sajtótájékoztatót a bizalmi szavazás kérdésében.