Csurka: Az állatkertbe terelnénk az MSZP-seket

2006.03.23. 09:46
A MIÉP-Jobbik fellebbez azon határozat ellen, amelyben a rendőrség elutasította, hogy elsejére és másodikára is demonstrációt jelentsen be a Hősök terére. Csurka István azt mondta, hogy az állatkertbe akarják terelni az MSZP-s demonstrálókat.
A MIÉP-Jobbik azon a napon akar nagygyűlést tartani, amikor az MSZP - közölte Csurka István a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában csütörtök reggel.

"Mi akkor akarunk menni, amikor az MSZP is ott van" - fogalmazott a MIÉP elnöke. Csurka István megismételte szerdai közlését, amely szerint fellebbeznek azon határozat ellen, amelyben a rendőrség elutasította, hogy a MIÉP-Jobbik a Harmadik út április elsejére és másodikára is demonstrációt jelentsen be a budapesti Hősök terére.

Bezárjuk a reteszt

Mint mondta, "az eredeti elképzelés az volt, hogy felül a katlan felső frontvonalán a Fidesz tart gyűlést a Kossuth téren, mi pedig alul bezárjuk a reteszt, és csak az állatkert felé hagyjuk menekülni az MSZP-t". Azt akarták bemutatni, hogy van két erő, amely összefogja ezt a társulatot.

Arra a kérdésre, hogy miért kellene menekülni a szocialistáknak, azt válaszolta, hogy "hát azért, mert a nagyobb tömegek szorítják őket".

"Szorítsuk ki a magyar közéletből, a politikából ezt a társulatot, amely ezt érdemli" - fogalmazott. Mint mondta, nem indultak volna el a szocialisták felé, "csak azt például nem engedtük volna, hogy a Hősök terén a király szobrok (...) közelébe jöjjenek".

Mint a vöcsök

Arra a kérdésre, hogy mindezt kulturált politikai magatartásnak tartja-e, igennel válaszolt Csurka István. Úgy vélekedett, hogy a MIÉP-Jobbik bejut a parlamentbe, a Fidesz pedig nagy fölénnyel megnyeri a választást.

A halálbüntetés visszaállításával kapcsolatban elmondta, hogy azt akkor törölték el, amikor világossá vált, hogy rendszerváltozás lesz, és "a piszkos gazemberek, akik a sortüzeket elrendelték, végrehajtották, maguk menekültek ebbe a helyzetbe". Arra a kérdésre, hogy ezeket az embereket fel kellett-e volna akasztani, úgy válaszolt, "mint a vöcsök".