Munkába állt a Tescótól igazolt kormányszóvivő

2006.08.01. 16:24
Néhány napig gondolkodott, amikor a miniszterelnök felkérte, de párjával együtt úgy döntött, vállalni kell a kihívást. Danks Emese, a kormány új szóvivője rózsaszín kiskosztümben mutatkozott be a sajtónak. A Tescótól érkező Danks munkába állásával egy időben beüzemelik a központosított kormányzati kommunikációs rendszert is.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi vitájának indulását jelenthette be első fellépésén az új kormányszóvivő. Danks (ejtsd: denksz) Emese szerint a 2007 és 2013 között Magyarországra érkező, csaknem hétezer milliárd forintnyi fejlesztési forrásból akár naponta három uszodát lehet építeni, de a kormány célja az, hogy a pénzből minél több munkahely jöjjön létre, és azt is szeretnék, ha a forrás felhasználásával az EU-s átalag feletti gazdaságnövekedési ütemet érhetne el az ország.

Hasonló posztok után


Tekintse meg képeinket!

A Tesco Rt.-től átigazoló szóvivő rózsaszín, térd fölé érő kiskosztümben jelent meg a Miniszterelnöki Hivatalban a sajtó képviselői előtt. Danks Emese, aki korábban a Malév Rt.-nél, az MTV-nél és a TV3-nál is dolgozott hasonló poszton, azt mondta: pár napos gondolkodási időt kért Gyurcsány Ferenctől, amikor felkérte a kormányszóvivőségre. Párjával azonban úgy döntöttek, hogy el kell vállalni a kihívást, amit a kormány döntéseinek legmagasabb szakmai szinten való átadása jelent.

Batiz háttérbe húzódik

Danks érkezésével végleges formáját vette fel az átalakított kormányzati kommunikációs struktúra, jelentette be Szilvásy György kancelláriaminiszter. A korábbi szóvivő, Batiz András a jövőben kizárólag a reformokkal kapcsolatos kommunikációs feladatokban működik közre nyilvános szerepléseivel, feladata ezentúl - "a gyermeknevelésen kívül" - a minisztériumok közötti együttműködés fenntartása lesz, valamint rá hárul a kormányzati döntések fizetett médiahirdetéseinek szervezése is.


Klikk a képre!

Gál J. kezében az irányítás

Az új szerkezetben felálló, 87 fős Kormányzati Kommunikációs Központot Gál J. Zoltán államtitkár, a Miniszterelnöki Hivatal vezetőjének általános helyettese vezeti majd. A KKK mostantól átvesz számos olyan feladatot, amely korábban a tárcák saját sajtóirodái külön-külön végeztek. A központosításnak köszönhetően Gál J. vezénylete alá kerül a közvélemény-kutatások, a sajtóelemzések koordinációja, de a KKK végzi majd a miniszterelnök közszereplései, valamint az állami ünnepségek szervező munkáját is.