Demszky fittyet hány Bőhm bírálatára

2006.08.10. 16:41
Demszky Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatta John Emesét, az SZDSZ Új Generáció elnökét, akit a következő négy évben új csapatában látna. Feladatai a gyerekeket és a fiatalokat érintő kérdések lesznek, Demszky továbbá önkormányzati képviselőjelöltnek fogja őt javasolni annak ellenére, hogy Bőhm András két héttel ezelőtt élesen bírálta a főpolgármester hasonló lépését.

John Emese (ejtsd: jón), az SZDSZ Új Generáció elnöke a második fiatal abban a sorban, akikkel Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere bővítené csapatát, ha a következő négy évben is ő vezeti majd a fővárost. Két héttel ezelőtt mutatták be Bojár Iván Andrást, akit John Emeséhez hasonlóan a főpolgármester önkormányzati képviselőjelöltnek javasolt az SZDSZ budapesti választmánya számára.

Demszky Bojár Iván András művészettörténészt, lapszerkesztőt emellett a Budapest Európa Kulturális Fővárosa 2011. elnevezésű projekt főpolgármesteri biztosának is felkérte. A főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy további néhány fiatal szakembert tervez bemutatni az önkormányzati választások előtt.


Demszky Gábor és John Emese

Korábban Bőhm András, a budapesti SZDSZ-frakció vezetője bírálta Demszkyt, szerinte a főpolgármester a koalíciós pártok közös jelöltjeként nem egyeztetett senkivel, hanem egyoldalú pr-akcióval új fővárosi vezetőket jelentett be.

A gyerekek és a fiatalok

John Emese a csütörtöki sajtótájékoztatón a fiatalok és a gyerekek Budapestjéről beszélt, feladatai közt ezek kapják majd a leghangsúlyosabb szerepet. Tervezik többek között a Fiatalok Budapestje elnevezésű ösztöndíj bevezetését, amivel a megfelelő szakképzésen túl gyakornoki pozíciót biztosítanának a fiataloknak valamely fővárosi intézményben. Az SZDSZ ezzel szeretne fiatalokat bevonni a város fejlesztésébe. „Legyen Budapest a fiatalok és a gyermekek városa” – fogalmazott az Új Generáció elnöke.

Propaganda vagy tudósítás?
"Propagandát csinálnak tudósítás helyett, összekeverik a tények és az értékelés műfaját" - mondta a HírTv-ről és a Magyar Nemzetről Demszky csütörtökön újságírók előtt, amikor arról faggatták, hogyan kell értelmezni múlt heti kijelentését, ami szerint "akármi történik, így is, úgy is nyerni fogok". Demszky Gábor kritizálta a Hír Televíziót és a Magyar Nemzetet, mondván: "tendenciózusan" nem tudósítanak a többi közt az elmúlt négy év eredményeinek beszámolóiról.