Demszky felgyorsuló fővárosi beruházásokra számít

2002.04.22. 11:31
Felgyorsuló beruházásokat vár Demszky Gábor a kormányváltástól. A főpolgármester szerint a mostani választás bizonyította, hogy értelmetlen a feszültséggerjesztés a főváros és a vidék között. Demszky szerint a fő kérdés nem a négyes metró megépítése, hanem általában a tömegközlekedés fejlesztése, amivel Budapest még nagyobb részt vállalhatna az ország gazdasági fejlődéséből.
Fantasztikus a budapestiek szavazási elszántsága, amit az első és a második fordulóban is bizonyítottak - kezdte a választások értékelését Demszky Gábor főpolgármester az Index kérdésére. Demszky gratulált Medgyessy Péter győzelméhez. Medgyessy győzelmével végre egy olyan miniszterelnök került az ország élére, akivel korrekt módon, politikai indulatok nélkül lehet tárgyalni, és aki partnerként kezeli az önkormányzatokat - nyilatkozta.

Felgyorsuló beruházások

Demszky Gábor
A kormányváltással a főpolgármester szerint felgyorsulhat a "szándékosan lelassított" fejlődés, és egy sor beruházás is megvalósulhat. A beruházásokról általános értelemben beszéltem, nem a négyes metró megépítéséről, hanem Budapest tömegközlekedésének folyamatos finanszírozásáról van szó - mondta .

Nincs Budapest-vidék ellentét

Ennek természetesen részét képezik új beruházások is, a négyes metró megépítése Demszky szerint ezek egyike. A főváros jelenleg is negyven százalékát termeli a nemzeti összterméknek, és ennél többre is képes lenne, ha a mesterségesen szított Budapest-vidék ellentét nem hátráltatná a fejlődést - mondta a főpolgármester.

Demszky szerint a választások legfőbb tanulsága az, hogy nincs értelme a Budapest-vidék szembeállításnak, ugyanis a két rész nem fejlődhet egymás rovására. Demszky reményét fejezte ki, hogy Orbán Viktor a jövőben konstruktív ellenzékiként igyekszik megnyerni a szavazókat, illetve köszönetét fejezte ki a budapesti választópolgároknak a nagyarányú részvételért.