Demszkynek három ingatlana van

2004.08.13. 12:51
Két budakeszi lakás és egy horvátországi nyaraló tulajdonosa a főpolgármester. Demszky Gábor - a pénteken nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint - havonta csaknem 1,7 millió forintot keres, és jelenleg körülbelül 11 millió forintos tartozása van.
Demszky Gábor budapesti főpolgármesternek három ingatlana van, ebből kettő Budakeszin, egy pedig Horvátországban. A pénteken nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozat szerint Demszky Gábor fele részben tulajdonosa egy 171 négyzetméteres budakeszi ingatlannak. Ezen kívül van egy két tulajdoni lapon szereplő, 92,5 négyzetméteres, két külön bejárattal rendelkező lakása, amelyből egy 35,5 négyzetméteres részt bérbe adott. Ez utóbbi két lakrész a vagyonnyilatkozatban két különböző ingatlanként szerepel.

Az adatokból kiderül, hogy Demszky 2002-ben jutott hozzá a Horvátországi Kusari községben az utóbbi időben sok vitát kiváltó 130 négyzetméteres üdülőingatlanhoz, amelyet előbb hétmillió forintért felújított, idén pedig egy kerttel rendelkező, 25 négyzetméteteres gazdasági épülettel egészített ki 15 ezer euróért.

Üzleti érzék

Demszky Gábor főpolgármesterként bruttó 671 ezer forinot, európai parlamenti képviselőként pedig több mint egymillió forintot keres. A szabad demokrata politikus 6 és félmillió forinttal tartozik egy banknak, további 5,4 millió forinttal pedig magánszemélyeknek. Ez utóbbi tétel a januári vagyonnyilatkozatban nem szerepelt.

A vagyonnyilatkozatból kiderül, hogy Demszky 1994 januárjában 576 ezer forintért vásárolt egy 47 négyzetméteres önkormányzati ingatlant a II. kerületben, majd ezt egy hónappal később 3,4 millió forintért adta el. Jó üzletet csinált egy belvárosi lakással is, amelyet 1998-ban 6,5 millió forintért vásárolt, két évvel később pedig 21 millió forintért értékesített.

A főpolgámesternek egy 1984-ben szerzett Volkswagen Variant típusú, rendszám nélküli gépkocsija van.