Megmentették Deutsch listáját

2006.06.13. 16:55
A VII. kerületi Fidesz-tagság ugyan a múlt héten egyértelműen leszavazta, a párt fővárosi választáselőkészítő bizottsága mégis egyhangúlag támogatta a Deutsch-Für Tamás nevével fémjelzett önkormányzati kompenzációs listát.

A hírszerző.hu információi szerint a Fidesz fővárosi Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottsága kedden ellenszavazat nélkül támogatta a párt VII. kerületi önkormányzati listáját.

Hiába lázadtak

A névsor, amely Kecskés Gusztávot, mint helyi polgármester-jelöltet az első, a második, biztos befutó helyre pedig Deutsch-Für Tamást sorolja, a múlt héten, csütörtökön még: 55-23-ra megbukott a kerületi taggyűlésen. Az erzsébetvárosi fideszesek akkor azért lázadtak fel az elnökség tervezete ellen, mert szerintük a lista alapján megint azok kerülnek majd be a VII. kerületi önkormányzat képviselőtestületébe, akik az elmúlt időszakban nem végeztek pártmunkát.

A listát ellenzők nevében Garabits Károly, a parlamenti választás helyi kampányfőnöke az Indexnek akkor azt mondta: azért háborodott fel a tagság, mert ismét azokat próbálták meg képviselőséghez juttatni, akik eddig is egyéni megmérettetés nélkül kapták meg az önkormányzati posztokat.

Az Index megpróbálta megkérdezni Deutsch-Für Tamást a két döntésről, a Fidesz volt kommunikációs vezetője azonban sem az erzsébetvárosi taggyűlés, sem bizottsági döntés után nem volt elérhető.