Demszky lánya félrevezette az önkormányzatot?

2004.12.07. 07:46
A Blikk szerint egyedül él Demszky Alma Mira édesanyja abban a lakásban, amelyet kicsinek talált hazatéréséhez a főpolgármester lánya, ezért szociális bérlakást kért a XI. kerületi önkormányzattól. Demszky Gábor kérésére a kérvényt Demszky Alma visszavonta, a lap szerint ugyanakkor nem két éve, csupán két hónapja nyújtotta be lakásigénylését az önkormányzathoz.

Szociális bérlakást igényelt a XI. kerületi önkormányzattól Demszky Alma, a főpolgármester legidősebb lánya, aki Németországból való hazatérését tervezi, miután befejezte ottani tanulmányait. A lakásigénylést a Blikk beszámolója szerint Demszky lánya azzal indokolta, hogy egy fedél alatt kellene élnie édesanyjával, illetve három fiú testvérével.

Demszky Gábor a sajtóból értesült a történtekről és arra kérte lányát, vonja vissza igénylését, mivel szerinte sehová sem szabadott volna a főpolgármester lányaként igénylést benyújtania Budapesten. Demszky lánya hétfő délután visszavonta kérelmét, a Blikk viszont megtudta, hogy a főpolgármester lánya félrevezette az újbudai önkormányzatot, mivel a gellérthegyi lakásban csak Demszky korábbi felesége lakik, a szomszédok szerint csak András fia szokta meglátogatni az asszonyt, mert Tamás és Imre fiai az Egyesült Államokban élnek.

Fenyvessy Zoltán, a XI. kerületi önkormányzat lakásügyi bizottságának MIÉP-es tagja azt állította a keddi Blikknek nyilatkozva, hogy a főpolgármester közleményével ellentétben, Demszky Alma nem két éve, hanem csupán két hónapja adta be lakásigénylését.

A Mai Nap megkereste Demszky első feleségét, K. Martinnét, Alma édesanyját, aki teljességgel igaztalannak érzi az ellenük folyó támadást. "A lakás öt személy, az én, illetve négy gyerekem nevén van. Alma Mira évek óta külföldön tanul és él férjével, ha hazajön nem költözhet máshova, csak ide. Most várja a harmadik gyerekét, a hetedik hónapban van, hogy férnénk itt el ennyien?" - tette fel a kérdést az asszony, hozzátéve, Alma Mirának soha semmilyen haszna nem származott az apjából. Az édesanya szerint lánya éppolyan magyar állampolgár, mint bármely más honfitársa, ezért nem érti, miért ne kaphatna ő is támogatást. "Alma Mirának egyetlen bűne van, hogy Demszkynek hívják" - fogalmazott K. Martinné.