Dávidhoz Ausztráliába is eljutottak a pletykák

2006.02.14. 17:26
Dzsetlegje csak annak lehet, aki megengedheti magának - jelentette ki az Ausztráliából visszatért Dávid Ibolya, aki néhány órával megérkezése után beszállt a nyugdíjasok szavazatiért folyó versenybe.

Már Ausztráliában tudott a gyors elutazása miatt keringő pletykákról az MDF elnöke, aki három hete tűnt el a kampány küzdelmekből.

Anyaként döntött

Dávid Ibolya az Indexnek azt mondta, nem beteget ápolni, és nem zűrös kábítószer ügyeket tisztázni ment Brisbane-be, nem is plasztikai műtétre, hanem azért, mert azt érezte, hogy a fiának szüksége van rá. A politikus szerint különösen elgondolkodtató, hogy az alaptalan feltételezésekre alapuló szóbeszédek olyanoktól eredtek, akik a család szentségét hirdetik. A politikus férjével és lányával utazott az ausztrál városba, ahol a fia egy egyetem egyéves tanfolyamán felsőfokú, szakirányú angol nyelvi képzésben vesz részt tavaly szeptember óta. A hirtelen utazás oka az volt - mondta Dávid -, hogy fiát a több hónapos távollét után az egyedül töltött karácsony különösen megviselte. "A döntést anyaként hoztam, de politikusként sem bántam meg" - szögezte le a pártelnök, hangsúlyozva, hogy távolléte alatt, köszönhetően párttársai kemény munkájának, még javultak is az MDF népszerűségi mutatói.

Szépkorúak szerződése

A pártelnök visszatérése után néhány órával már választási megállapodást írt alá a Tisztelet Társasága nevű nyugdíjas szervezettel. Dávid Ibolya az aláírási ceremónia előtt elmondta, hogy a "szépkorúak" érdekeinek képviseletét fontosnak tartja a pártja, és továbbra is harcol a "legerkölcstelenebb adónem", az örökösödési adó ellen, valamint támogatja a tisztelet kreditrendszer bevezetését.