Dávid Ibolya eltűnt, de visszajön

2006.01.31. 14:11
Az MDF-ben senki sem árulja el, hol tartózkodik a párt elnöke. Állítólag a tengerentúlon, az Egyesült Államokban vagy talán Ausztráliában van családi ügyben, de a pártban természetesen minden a tudtával történik.

Az MDF elnöksége Dávid Ibolya távollétében adott zöld utat az MDF- Fidesz-KDNP közös jelölésre Gémesi Györgynek és Sisák Imrének. A pártelnök az MDF-KDNP szerződéskötésen sem volt ott, a megállapodást az elnökhelyettes írta alá.

Rögtön tudták

A Dávid Ibolya "hiányzásáról" rögtön találgatások indultak a nagyobbik ellenzéki pártban. Az ottani magyarázat szerint a Fidesszel való választási együttműködést egyértelműen ellenző politikust párttársai küldték külföldre annak érdekében, hogy nélküle könnyebb legyen tető alá hozni a gödöllői és a pásztói jelölésekről szóló megállapodást. Sőt, volt aki azt állította, hogy az elnökség az elnök távollétében, annak tudta nélkül próbálta meg elsimítani az ügyet. A találgatásoknak táptalajt adott az is, hogy az MDF-es politikusok jó része maga sem tudja, hol tartózkodik elnök, aki a két nagy konkurens évértékelője idején sem volt elérhető. Néhányan azt hallották, hogy a tengerentúlon van, de hogy az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában, arról nincs pontos információjuk.

A politika nem minden

Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese az Index kérdésére cáfolta, hogy Dávid Ibolya "eltűnése" összefüggésben lenne a KDNP-vel kötött pártközi szerződéssel. Hock szerint nem elbújásról, vagy elmenekülésről van szó, hanem magánéleti ügyről. Dávid Ibolya bejelentette a párt vezetésének, hogy el kell mennie, és mi ezzel egyetértettünk, jelentette ki Hock, aki szerint fontos ugyan a politika, de vannak annál fontosabb dolgok is. A politikus elmondta, hogy a Gémesi-ügy letárgyalására elutazása előtt kapott felhatalmazást a pártelnöktől, a konkrét megállapodás részleteiről pedig telefonon informálták őt. Dávid Ibolya napokon belül visszajön, és a kampány megy tovább a maga útján, vélekedett Hock Zoltán.