Draskovics múltja eltűnt az ORFK honlapjáról

2008.02.14. 08:13
Az Országos Rendőrfőkapitányság eltávolította honlapjáról azokat a korábban nyilvánosságra hozott dokumentumokat, amelyek szerint Draskovics Tibor 1996-ban közbenjárt egy olajügyben érintett cég érdekében - olvasható a Magyar Hírlapban.

Tavaly november 12-én tette közzé honlapján az ORFK azt a korábban titkos minősítésű dokumentumot, amely szerint 1996-ban Draskovics Tibor, a pénzügyi tárca akkori közigazgatási államtitkára szívügyének tekintette, hogy az olajügyekben érintett egyik cégnek ne kelljen sokmilliós bírságot fizetnie.

A Hézag fedőnevű nyomozás közben született irat időközben eltűnt a honlapról. A dokumentum eltűnésére az ügyben nyomozó egyik, neve elhallgatását kérő rendőrtiszt hívta fel a Magyar Hírlap figyelmét. A rendőrtiszt a lapnak elmondta: a "takarítás" összefügg azzal, hogy Draskovicsot hamarosan kinevezik igazságügyi és rendészeti miniszternek nevezik ki.

Draskovics Tibor a dokumentumok nyilvánosságra hozatala után úgy nyilatkozott: kiderült, hogy 1996-ban egy jogértelmezési vita kerekedett, amiből valakik ügyet akartak kreálni, de a rendőrség alaposan kivizsgálta az ügyet, és megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

Draskovics titkársága odaadja az irat másolatát

Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter titkársága a rendőrség honlapján, a miniszterrel kapcsolatban tavaly november 12-től több mint másfél hónapon át elérhető irat másolatát készséggel az érdeklődők rendelkezésére bocsátja, közölte a Kormányzati Igazgatás Összehangolásáért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Titkársága.

A Fidesz azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra: ki adott utasítást a Draskovics Tiborral kapcsolatos iratok eltüntetésére és erre miért volt ilyen sürgősen szükség. Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, hogy milyen egyéb iratot tüntettek el és ennek kiderítése érdekében minden jogi eszközt fel fognak használni - közölte Demeter Ervin.

Az Orbán-kormány egykori titokminisztere azt mondta: Draskovics Tibornak néhány évvel ezelőtt azért kellett távoznia a kormányból, mert nem mondott igazat. "Most az a Gyurcsány Ferenc nevezi ki ismét, aki korábban szintén hazudott" - tette hozzá. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy ezek az iratok mikor és miért kerültek le a web-oldalról.