Kidobták a lovi főnökét

2005.12.21. 13:54
Olcsón adott el egy hatalmas területet a Nemzeti Lóverseny Kft., ám az ügylet lebonyolítása után távoznia kellett a vezérnek.

Dunakeszin elképesztően olcsón, 760 millió forint plusz áfáért adott el egy 50 hektáros területet a Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. Most indoklás nélkül leváltották Galambos Ivánt, a cég vezetőjét.

Tiltakoztak

Az eladás ellen egyébként tiltakozott egy dunakeszi civil szervezet is, amelyről szintén beszámoltunk. A vitatott ügyletről Galambos az Indexnek néhány napja nem akart rsézleteket elárulni, így például nem közölte a vételárat sem. A cég tulajdonosa, az ÁPV Rt. viszont megmondta, hogy mennyiért adtak túl a területen.

Az ingatlan az alagi lovas tréningközpont téli pályája volt, amely különleges adottságai miatt rendkívül fontos lett volna a lovasok számára a hideg időszakban való gyakorlásokhoz, edzésekhez.

A téli pálya mezőgazdasági területként volt mindeddig számon tartva, de az új vevő az ingatlan esetleges átsoroltatásával megsokszorozhatja hasznát, négyzetméterenkénti 10 ezer forintos árat is elérhet, ha tovább értékesíti a területet. (Időközben az Indexet megkeresték ingatlanszakértők, akik szerint az 1500 forintos négyzetméterár reális a szabad piacon is a külterületi földekért. Ez igaz, de ha belterületté sorolják át a szóban forgó téli pályát, máris nagyságrendileg megugrik a terület értéke.)

Cikk után váltottak

Időközben az 1500 forintos négyzetméteráron eladott telek vételára befolyt, Galambos Ivánt pedig információink szerint leváltották az NL Kft. éléről. (A leváltás az Indexben közölt cikk megjelenése után pár nappal történt.) A cég szakmai igazgatója, a szintén ügyvezetői pozíciót betöltő Farkas Ferenc maradt posztján, ő egyébként a Magyar Lovasegylet elnöke is.

Galambos helyére pedig az Index tudomása szerint Vajtó Lajos került, aki a debreceni Divízió 1-es jégkorong-világbajnokság szervezésében vett részt, és marketingfőnöke volt a debreceni tornász világbajnokságnak is.

Az új ügyvezetőt megpróbáltuk utolérni, de ez nem sikerült, így nem tudtuk őt megkérdezni arról: mi a véleménye a téli pálya eladásáról.