Éhségsztrájkol három egri orvos

2008.09.08. 09:04
Munkabeszüntetéssel és éhségsztrájkkal tiltakoznak a Markhot Ferenc Kórház dolgozói a Hospinvest Zrt-vel kötött vagyonkezelési szerződés felbontása érdekében.

Éhségsztrájkba kezdenek az egri Markhot Ferenc Kórházban a kórházvédők. Hétfőn délelőtti sajtótájékoztatójuk után három orvos kezdett koplalni. A csendes tiltakozás kezdete előtt állapotfelmérésen estek át a sztrájkolók.

ócs Alfréd, Szabó Pál és Kulcsár Dániel, a „kórházvédő bizottság” tagjai bejelentik az éhségsztrájkot

Az éhségsztrájk kezdetével egy időben a bizottság tagjai az éhségsztrájk körülményeiről egyeztetnek majd a kórház vezetőivel. A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a Hospinvest Zrt-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

Az egri kórházvédők azért választották a tiltakozásnak ezt a formáját, mert a magáncég két hónapos haladékot kapott a szocialista többségű Heves Megyei Közgyűléstől a működési engedély beszerzésére.

A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik, de ebből a betegek semmit nem érzékelnek majd, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik, közölte Pócs Alfréd, a kórházvédő bizottság tagja, az egyik éhségsztrájkoló. Úgynevezett mozaikos sztrájkot fognak tartani, vagyis egymást váltják majd a sztrájkoló orvosok.

Pócs Alfréd szerint már több civil jelezte, hogy csatlakozna a kórházvédők kezdeményezéséhez.