Lehalt az érettségi szoftver

2008.06.18. 15:55
Szerdán lelassult, illetve nem működött az a szoftver, amellyel az érettségi eredményeket rögzítik. A rendszert működtető Educatio Kht. szerint az iskolák nem sértik meg a szabályokat, ha emiatt később adják ki az érettségi bizonyítványokat. A hibát szerdán délután öt óra után kijavították.

Szerdán nem volt használható az a szoftver, amelybe az érettségi eredményeket kell rögzíteniük a tanároknak, értesült az Index. A hibát délután öt óra után sikerült kijavítani.

Ennek a rendszernek a segítségével állítják ki az érettségi törzslapokat, ha ezt nem tudják megtenni, nem tudják vállalni a bizonyítványok hitelességét sem - mondta el az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő iskolaigazgató. Mint mondta, a rendszer a nap folyamán többször is lefagyott, majd újraindult, de szerdán délután sem működött megfelelően.

Ez azokat az intézményeket érintheti, ahol szerdán már befejeződnek a középszintű érettségi szóbelik, s ezen a napon adnák ki az érettségi bizonyítványokat.

A vizsgaeredményeket elektronikus rögzítése az informatikai rendszer átmeneti zavara lelassult. Az érettségi vizsgaszabályzat azonban nem írja elő, hogy az érettségi bizonyítványt a vizsga napján kell kiadni, közölte a számítógépes rendszert működtető Educatio Kht. Ez alapján tehát nem követ el jogszabálysértést az az iskola, amelyik nem a mai napon adja át az érettségi bizonyítványt a vizsgázónak, olvasható a közleményben.