Esztergom kitart az Ud Zrt. mellett

2008.10.28. 16:31
Esztergom önkormányzati vállalkozása 40 millió forintos tőkeemelést hajt végre az Esztergomi Vagyonvédelmi (Evéd) Kft.-ben, a cég működésének megkezdése érdekében.

A céget félmillió forintos alaptőkével az önkormányzati Strigonium Zrt. és a - tulajdonosain keresztül a lehallgatási botrányban érintett UD Zrt.-hez kötődő - North Atlantic Protector Kft. hozta létre.

"Úgy látom, hogy a nagy orosz medve megerősödőben van (...) a MALÉV orosz tulajdonban van, a Strabagot többségi orosz tulajdonnak tudhatjuk. Az OMV a MOL megszerzésére a Gazprom felkérésére törekedett. Tehát egy orosz-osztrák harapófogó, mint 1848-ban, fenyegeti a magyar függetlenséget és magyar gazdaságot" - válaszolta Meggyes Tamás fideszes polgármester az esztergomi képviselő-testület legutóbbi, a helyi televízióban is közvetített ülésén Nyíri Attila szocialista frakcióvezetőnek, aki az önkormányzat és az UD Zrt. kapcsolatáról érdeklődött.

A polgármester kijelentette: "a MOL vagy az OTP érdekében, mellett fellépő biztonsági cégek, ha úgy tetszik, a magyar nemzet szabadságharcosainak tekinthetők, nem pedig bűnözőknek. Az az NBH, amelyik a magyar tulajdonú nagyvállalatokat odalöki az orosz tőkének, azt pedig nemzetáruló megközelítésnek érzem".