Fodor füvezett, de nem úgy

2008.05.26. 21:23
Fodor szerint helytelenül jelent meg a kábítószerezésre vonatkozó kijelentése. Közleménye szerint azt mondta, hogy a kábítószer az embert tönkre tudja tenni, és ez a gyerekivel sem tabu téma.

Több helyen helytelenül jelent meg Fodor Gábor Esti Frizbiből származó interjúja, reagált közleményében a sajtóban megjelent információkra a liberális politikus. A politikus hangsúlyozta, hogy ő azt mondta: "Nagyon szeretném, ha sem a dohányzás, sem az alkohol, sem a kábítószer nem lenne jelen az életünkben, de azt is tudom, hogy az értelmetlen tiltás a csakazért is reflexet indítja el."

Korábban az jelent meg, hogy a volt környezetvédelmi miniszter az ATV Esti Frizbi című - vasárnap este adásba került - műsorának felvételén azt mondta, korábban már kipróbálta a füves cigarettát, és gyermekeitől sem venné el, ha rajtakapná őket.

A politikus közleménye szerint azonban a beszélgetés pontosan így hangzott: "A kábítószer egy súlyos veszedelem, az embert tönkre tudja tenni, ezt mindenkinek tudnia kell, a gyerekeimnek is beszélek erről, ez nem egy tabu téma."

Fodor Gábor azt nem cáfolta, hogy tizenévesen kipróbálta a füves cigarettát. Mint a műsorban elhangzott: "Természetesen volt olyan, hogy annak idején én is kipróbáltam az italt, dohányoztam is...- de a füves cigit kipróbáltad? - Hogyne tizenévesen én is kipróbáltam - a dohányzást is feladtam - de nem szoktam rá, inni sem szoktam és a kábítószerhez sincsen semmi közöm."