Négy hónap múlva Fenyő gyilkosai legálisan fellélegezhetnek

2008.01.16. 09:36
Tíz év kutakodás után az ügyészség most utoljára négy hónappal meghosszabbította a Fenyő-gyilkosság nyomozását, írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: még Szerbiából várnak információkat, illetve akadnak még vizsgálatra érdemes elvarratlan szálak. Ám ha az április sem hoz átütő eredményt, akkor az ügyészség felfüggeszti az ügyet.

Mielőtt végképp irattárba küldené a Fenyő-gyilkosság aktáit, a Magyar Nemzet szerint az ügyészség még négyhónapnyi sanszot ad a nyomozásnak. Egyrészt azért, hogy befusson végre a szerb hatóságok válasza a tavaly nyáron elküldött magyar jogsegélykérelemre, ami segíthet tisztázni a feltételezett elkövetők bűnösségét vagy ártatlanságát. Másrészt a Magyar Nemzet szerint az ügyészség néhány elvarratlan magyar szálban is lát fantáziát.

Fenyő és Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány 1996-ban

Hogy pontosan mi is hozza lázba az ügyészséget, arról a Magyar Nemzet nem ír, arról viszont igen, hogyha négy hónap múlva sem mozdul előre érdemben a Fenyő-ügy, akkor az eljárást felfüggesztik, annak ellenére, hogy az utóbbi tíz évben nagy erőket mozgattak meg a gyilkosok felkutatásáért.

Emlékeztetőül: 1998. február 11.-én délután öt körül három férfi ücsörgött Margit utcában egy Mitsubishiben. Egész nap szemmel tartották fenyő Jánost, és amikor médiavállalkozó Mercedese melléjük ért, egyikük kiszállt, és több mint 10 golyót eresztett Fenyőbe. A feltételezett gyilkosok a volt Jugoszlávia területére menekültek.