Sem Pataky, sem Zséda nem énekel a Fidesznek

2005.11.02. 13:24
Hármas jelszóval vág neki a 2006-os választási kampányt megelőző felkészülési szakasznak a Fidesz. A párt a második szövetségi gyűlés előtt rövid, a szervezet nevét fel sem tüntető reklámkampányt indított a hibákról, a jó dolgokról és rossz dolgokról.

Tizenkétezer szövetségi küldött előtt szabja meg a kampányt megelőző felkészülési időszak irányát vasárnap Orbán Viktor. A pártelnök a Budapest Sportarénában intéz beszédet a tagsághoz és a szövetségekhez.

Narancsba foglalva

A hétvégi nagygyűlés előtt néhány nappal indult el a párt előkészítő reklámja, amely összhangban Orbán utóbbi időben elmondott beszédeivel, és három szlogenben foglalja össze a "teendőket". A politikai hirdetés szokatlan módon nem jelzi a párt nevét, csupán a "Vannak hibák, amelyeket nem akarunk többször elkövetni!" "Vannak jó dolgok, amelyeket folytatnunk kell!" "Vannak rossz dolgok, amelyeken változtatnunk kell!" jelmondatokat magába foglaló három narancsszínű kör utal a Fideszre. Mint emlékezetes, már a Fidesz szövetségi tanácsának október elején kiadott közleménye is hasonló szerkezetben harangozta be a gyűlést, ahol "levonjuk a következtetéseket, valamint megfogalmazzuk, miben kell változtatnunk, és mit kell megőriznünk a jövőben".

Vállalkozók a rendszerben

Az eseményen bejelentik azt is, hogy a Vállalkozók Pártjával "szövetségi rendszerben történő együttműködésről" szóló megállapodást köt a Fidesz. A megállapodás nem csupán az országgyűlési választásokra szól majd, hanem az önkormányzati választásra is, és megbízza a vállalkozókat, hogy ők készítsék el a Fidesz adóprogramjának egy részét.

Sem Pataky, sem Zséda

Az Index információi szerint a látvány elemekben bővelkedő nagygyűlésen nem lép fel Pataky Attila, aki a legutóbbi konzultációs záró rendezvényen a Hűtlen című Edda-szám utáni konferansziéjában lenemzetárulózta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Úgy tudjuk, hogy a meghívott zenészsztár szerepére most Zsédenyi Adriennt kérte fel a párt. Zséda azonban az Indexnek elmondta, nem vállalata a fellépést, mert zenéjét semmiféle politikai célra nem kívánja felhasználni.