Fodor faképnél hagyta Gyurcsányt

2008.09.01. 14:08
Éles hangon kritizálta az SZDSZ viselkedését Gyurcsány Ferenc miniszterelnök néhány héttel ezelőtt, miután Fodor Gábor pártelnök sajtótájékoztatón hiányolta a kabinet cselekvési programját. Gyurcsány találkozót kért az SZDSZ elnökétől, melynek Fodor Gábor vetett véget, kikérve magának a miniszterelnök nyers stílusát.

Fodor Gábor SZDSZ-elnök még augusztus elején sajtótájékoztatót tartott, ahol kifogásolta, hogy a kisebbségi kormányzás első száz napja után sem tudható, milyen programot kíván végrehajtani a szocialista párt.

Kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc ígérete ellenére nem tett le augusztus elejére cselekvési tervet a hátralévő kormányzati teendőiről. Az MSZP akkor szűkszavúan hivatalosan annyit reagált, hogy augusztusra ígérték a tervet, és a hónapból még sok van hátra.

A háttérben azonban ennél keményebben reagált Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök információink szerint találkozót kért a liberális pártelnöktől és éles hangon vonta kérdőre a sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt.

Úgy tudjuk, a magából kikelő kormányfő meglebegtette, ha a liberálisok nem lesznek kooperatívabbak, akkor kezdeményezni fogja az előrehozott választásokat, ami prognózisa szerint az SZDSZ végét jelentené. Fodor az alig párperces találkozóról végül távozott, kifogásolva tárgyalópartnere nyers stílusát. Megkeresésünkre az SZDSZ-nél senki sem kívánta kommentálni értesüléseinket.

A Kormányszóvivői Iroda tagadja, az SZDSZ megerősíti a hírt

A Kormányszóvivői Iroda a leghatározottabban cáfolja az Index "Fodor faképnél hagyta Gyurcsányt" című írását. "Valaki félrevezette az Index újságíróját: ahhoz még csak hasonló sem történt, mint ami a cikkben szerepel. Csúnya politikai játék van a háttérben, amihez eszköznek az újságírót használták fel" -írja a szóvivői iroda közleménye.

A szóvivői iroda heveskedését ugyanakkor sajátos fényben tünteti fel az a tény, hogy a TV2 Tények c. esti hírműsorának az SZDSZ megerősítette: az Index valósághűen számolt be a Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor augusztusi találkozóján történtekről.