Fodor szerint Medgyessyt le kell cserélni

2004.08.16. 10:40
Fodor Gábor szabad demokrata ügyvivő szerint le kell cserélni Medgyessy Péter miniszterelnököt, mert az ő vezetésével a kormánykoalíció nem lehet sikeres a ciklus hátralévő felében.
"Beszéljünk őszintén, ne kerülgessük a forró kását: a kormányátalakítást a miniszterelnök lecserélésével kellene kezdeni" - fogalmazott Fodor Gábor SZDSZ-es parlamenti képviselő, a párt ügyvivője az Indexnek a kormányátalakítással kapcsolatban.

Fodor Gábor
A kormánypárti politikus szerint a kormányátalakítással összefüggésben eddig kiszivárgott elképzeléseknek enélkül semmi értelme sem lenne. Fodor véleménye az, hogy "hiába szűnik meg néhány minisztérium, hiába vonnak össze tárcákat, cserélnek minisztereket, a kormány ettől nem lesz jobb".

"Csak akkor lehet változás, ha a miniszterelnök személye és a kormányprogram is megváltozik" - tette hozzá Fodor Gábor, megjegyezve, hogy így a hírek szerint Medgyessy Péter leváltásának a gondolata több szocialista politikusban is felmerült. Az Index kérdésére elmondta: Medgyessy Péter leváltásának az ötletét az SZDSZ hivatalos fórumain is felkívánja vetni. Az SZDSZ ügyvezető testülete hétfőn délelött ülésezik.

Mint emlékezetes, Suchman Tamás, a Horn-kormány egykori privatizációs minisztere a Népszabadságnak adott interjújában szintén a kormányfő lemondtatását vetette fel, ha az két hónap alatt nem tudja megnyugtatóan rendezni a kabinet és a párt helyzetét.