Fodor nem az előrehozott választásokról beszél Orbánnal

2008.06.13. 13:12
Kóka frakcióvezetőségről nem tárgyalt az SZDSZ ügyvivői tanácsa, ehelyett a nyári teendőkre összpontosított. Például Fodor Gábor valamennyi pártelnökkel tárgyalóasztalhoz ül a közeljövőben. Orbán Viktorral azonban nem az előrehozott választásokról beszélget, Gyurcsány Frencnek pedig már be is szólt, amikor lehúzta a dobogókői tanácskozást.

"Nem az előrehozott választások kérdéséről tárgyalok Orbán Viktorral" - mondta Fodor Gábor az SZDSZ ügyvivői testületének ülése után. A liberálisok új elnöke csak a grémium döntését hajtja végre, miszerint a párbeszéd-program keretében Fodor minden pártelnökkel tárgyalóasztalhoz ül.

Fodor Gábor három sarkalatos kérdésről beszélget majd: az alkotmányos rend védelméről, a tiszta közélet megteremtéséről, a gazdasági növekedés elősegítéséről.

A pártvezetés a nyár folyamán szeretné elkészíteni stratégiáját, amelynek egyik fontos eleme, hogy miként alakítsák át a közteherviselést. Fodor elismételte, hogy nem jó a jelenlegi rendszer, amelyben kevesen fizetnek sok adót, illetve szerinte mindenképp csökkenteni kell az állami kiadásokat. Fodor szerint egyébként a szocialisták dobogói tanácskozása nem volt előremutató az ország szempontjából.

Az új pártelnök folyamatosan egyeztet Kóka János frakcióvezetővel, s azt ígérte, hogy ha lezárulnak a konzultációk, akkor majd tájékoztatja a sajtót. Ami Kóka személyes sorsát illeti, Fodor szerint az ügyvivői testületi ülésen nem került szóba, hogy ki vezesse a továbbiakban az SZDSZ képviselőcsoportját. Az SZDSZ ügyvivői testülete pedig egész nyáron ülésezik majd.