Zsinka beszélt a legtöbbet

2006.09.05. 15:53
A MIÉP-es Zsinka László után Mitnyan György szólalt fel a legtöbbet a Fővárosi Közgyűlésben, még úgy is, hogy csak az ülések 80 százalékán vett részt. A négyéves ciklusra kiterjedő felmérésből kiderül az is, hogy Atkári János szavazott legtöbbször nemmel, és hogy a leghallgatagabb képviselő, aki kormánypárti, évente maximum egy percnyit szólalt fel.

Az ellenzékiek beszéltek a legtöbbet a Fővárosi Közgyűlésben az elmúlt négy évben, derül ki a Főpolgármesteri hivatal által készített összesítésből. Csonkás István szervezési ügyosztályvezető kedden elmondta, hogy augusztus végéig 66 alkalommal tartottak közgyűlést, több mint 413 órán át.


Csurka István és Zsinka László, a párt főpolgármester-jelöltje a Városháza parkban

Az e hét csütörtöki cikluszáró ülés adatai nélkül Zsinka László (MIÉP) volt a legaktívabb, az ülések 97 százalékán, 989 hozzászólásban 21 óra 43 percet beszélt. Mindezt úgy, hogy az önkormányzati ciklus közben a kormánypártok jelentősen korlátozták a felszólalások számát és időtartammát a közgyűlésben.

Mindig ott voltak

Az ülések több mint 98 százalékán három kormánypárti, Grosser János (MSZP), Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Spira Veronika (SZDSZ) vett részt. Legkevesebbszer Hock Zoltán (MDF) 62,5 százalék, Ughy Attila (Fidesz) 65,8 százalék és Katona Kálmán (MDF) 69,5 százalék látogatta az üléseket, azon képviselők közül, akik négy éven át mindvégig közgyűlési tagok voltak.


Ikvai-Szabó Imre

Demszky Gábor és hat helyettese egyaránt az ülések több mint 95 százalékán vett részt. Kiemelkedően sokszor és sok időt, több mint tíz órát beszélt közel 500 alkalommal Mitnyan György (Fidesz), Marsi Péter Pál (MIÉP), Balczó Zoltán (Jobbik) és Kupper András (Fidesz). Mitnyan György egyébként úgy beszélt csaknem 14 órát, hogy csupán az ülések 80 százalékán vett részt.

A leghallgatagabb képviselők a kormánypártiak közül kerültek ki. Kinisch Andrea (MSZP) négy percnél kevesebbet, Devosa Gábor (MSZP) és Molnár István (SZDSZ) valamivel több mint hét percet, Tüttő Kata (MSZP) pedig 15 percet beszélt a négy év alatt.

A 66 ülésen a képviselők 5645 alkalommal szavaztak. A döntések több mint 95 százalékában részt vett Spira Veronika, Ikvai-Szabó Imre, Molnár István, Bakonyi Tibor (MSZP), Bánsági György (MSZP), Dancsecs György (MIÉP) és Grosser János. A legtöbb igen szavazatott, több mint négyezret közülük adták le a kormánypártiak.

Atkári listavezető

A nemmel voksolók listáját Atkári János független főpolgármester-helyettes vezeti, aki több mint 1300-szor utasította el az adott javaslatot. Több mint 1100 elutasításban vett részt Spira Veronika, Gy. Németh Erzsébet (MSZP), Szolnoki Andrea (SZDSZ), Vajda Pál (MSZP), Bakonyi Tibor, Danielisz Béla (MSZP), Dancsecs György, Grosser János, Schiffer János (MSZP), Molnár István és Marsi Péter Pál.


Nem nem nem nem nem nem...

A tartózkodók listáját Dancsecs György, Zsinka László és Balczó Zoltán vezeti. Legkevesebbszer, 1869-szer Hock Zoltán szavazott igennel, és a nem gombot is ő használta a legritkábban, 473 alkalommal. Őt párttársa, Katona Kálmán követi, aki 497-szer szavazott nemmel. Legkevesebb tartózkodó szavazatot, 158-at Varga Zoltán Kristóf (SZDSZ) adta le.

A közgyűlési képviselők hozzászólási statisztikája érdemben már nem sokat változhat a testület utolsó, csütörtöki ülésén. Várhatóan ugyanis a múlt heti alig két és félórás üléshez hasonló időtartamig tart majd a cikluszáró, közölték fővárosi képviselők.