Falfirkákat festettek szlovák házakra Rajkán

2008.11.03. 20:22
Vasárnapra virradóra három szlovák tulajdonban lévő lakóházra és egy ingatlaniroda kirakatára ismeretlenek a „Haza nem eladó” feliratot festették. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

Falfirkákat festettek ismeretlenek szlovák tulajdonú lakóházakra a határ menti Rajkán, a graffitiken az volt olvasható, hogy a "Haza nem eladó" - mondta Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Három szlovák tulajdonú ház kerítésére és falára, valamint egy szlovák ingatlaniroda kirakatára vasárnapra virradóra festették fel a feliratokat ismeretlenek, tette hozzá. A rendőrség rongálás miatt nyomoz a határ menti településen, hangsúlyozta a szóvivő.

A falfirkákat a szombati dunaszerdahelyi DAC-Slovan meccsen történt atrocitások után festették fel a határ menti településen.

Még a szombati események előtt a múlt héten több sajtóorgánumban is megjelent, hogy egyre több ingatlant vásárolnak szlovák vállalkozók a határ menti magyar településeken. A Duna Televízió arról adott hírt, hogy például Rajkán nincs olyan utca, ahol ne laknának szlovákok. A Kisalföld című napilapnak nyilatkozó ingatlanügynök szerint a forint gyengülésével még inkább növekedett az érdeklődődés a magyar ingatlanok iránt.

Vasárnapra virradóan a többségében szlovákok lakta Pilisszentkereszt községházának falát is összefirkálták. A hivatal falára a "Nácik" szót írták fel. Emellett a község határában lévő szlovák helységnévtáblákat is megrongálták az ismeretlen tettesek.