Megalakult a Magyar Gárda Kft.

2008.07.10. 07:14
Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft.-t néven új céget jegyeztetett be Schön Péter, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítója, értesült a Népszabadság. A társaság fő profilja a személybiztonsági tevékenység, de tevékenységei között a nyomozás is szerepel.

Félmillió forintos jegyzett tőkével a cégbíróság bejegyezte a Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft.-t, amelynek ügyvezetője és tulajdonosa Schön Péter, az egyesület egyik alapítója, írja a Népszabadság.

A társaság fő profilja a személybiztonsági tevékenység, de szakmai középfokú oktatást, sport és szabadidő vagy kulturális képzést is végezhet. A kft. a nyomozást is felvette tevékenységi körébe, mint ahogy a könyv- és a napilapkiadást is.

Schön Péter nemrég egy másik céget is alapított. A szintén félmillió forint jegyzett tőkével rendelkező Terran Group Informatikai és Biztonságtechnikai Kft. Fő tevékenysége a számítógép- és szoftver-kiskereskedelem, de emellett foglalkozhat nyomozással és követelésbehajtással is.

A Fővárosi Bíróságon szeptemberben folytatódik a Magyar Gárda Egyesület föloszlatására irányuló per. A tárgyalásokon a Gárda azzal érvel, hogy a Magyar Gárda mozgalomnak nincs semmi köze a feloszlatni kívánt egyesülethez.