Ötmilliárd forint számla nélkül a képviselőknek

2007.01.18. 19:50
Lázár János vezeti és Horn Gábor, valamint Magyar Bálint zárja azt a sort, amelyet az elmúlt négy évben a képviselők által felvett költségtérítés alapján állítottak össze. A budapesti képviselők is hatezer kilométernyi benzinpénzt számolnak el havonta.

A Parlament gazdasági hivatala összesen ötmilliárd forintot fizetett ki az elmúlt ciklusban költségtérítésként a képviselőknek. A pénzt számla nélkül fizették ki, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Közügyben közpénzből

A legtöbb pénzt, 18 millió forintot a fideszes Lázár János igényelte vissza, aki szerint ez a pénz járt neki. A legkevesebb pénzt három SZDSZ-es (többek között Magyar Bálint és Horn Gábor) és két MSZP-s igényelte, fejenként 41 ezer forintot.

Az MTV híradója szerint az elmúlt négy évben csak a budapesti politikusok átlagban havonta 150 ezer forint benzinpénz után igényeltek költségtérítést, ami hatezer kilométerre elég üzemanyag. A vidékiek 110 ezer forintot igényeltek vissza, de ők akár 353 ezer forintot is felvehetnének.

A nem fővárosi parlamenti képviselők lakbértámogatást is kapnak. A híradó információi szerint a 386 képviselőből 200-an a négy év alatt 10 millió forintot meghaladó összeget kaptak a parlamentttől.