Szocialista nagygyűlés a köztársaságért

2006.03.18. 18:48
A köztársaság védelmében szervez nagygyűlést április 2-ára Budapestre az MSZP, közölte a miniszterelnök Miskolcon. Gyurcsány Ferenc munkahelyeket és 10 ezer milliárdos fejlesztést ígért hallgatóságának.

Zsúfolásig megtelt a miskolci sportcsarnok, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tartott választási nagygyűlést. Bár a biztonságiak délben kezdték az emberek beengedését, még fél háromkor, a kormányfő szónoklatának kezdetére sem sikerült mindenkit beengedni, az érkezőknek ugyanis mágneskapun kellett keresztülmenniük. A közönséget a kormányfő megérkeztéig a Fiesta zenakar koncertje hangolta.


Klikk a képre

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fórumának elején jelentette be, hogy a köztársaság védelmében nagygyűlést szervez Budapestre a szocialista párt. A kormányfő utalt legfőbb riválisa, Orbán Viktor volt miniszterelnök utóbbi időben tett kijelentéseire, miszerint a köztársaság csupán ruha a nemzet testén. Gyurcsány szerint a köztársaság nem egy cserélgethető ruha, szerinte a köztársaság értékeit meg kell védeni. Arra szólította fel azokat, akik nyugalomban szeretnének élni, hogy vegyenek részt az április 2-ai rendezvényen.

A kormányfő bemutatva az Új Magyarország programját leszögezte, útépítéssel, fejlesztésekkel lehet munkahelyeket teremteni, nem pedig a tb-járulék csökkentésével. "Az új Magyarország program arról szól, hogy aki védekezik, az alul marad. (...) Én többet nem védekezni akarok Magyarországon, győzni akarok" - jelentette ki a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc kiemelte a nyugdíjrendszer azon hibáit, amely szerint indokolatlan különbségek vannak azonos teljesítményű nyugdíjak és nyugdíjak között. Ezeket "ki kell egyenesíteni, (...) igazságot kell teremteni" - mondta.


Klikk a képre

Különböző politikák közül lehet választani, de ezek eltérő jövőképet mutatnak. Az MSZP fejlődő országot akar, a másik oldal pedig épp le akarja lassítani például az autópálya építéseket - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a rendezvényen bemutatta a szocialisták borsodi jelöltjeit, kérve a szavazóktól a támogatásukat. A rendezvényen kormányfő egy olyan színpadon beszélt, amelyen számos fiatal mellett ott ültek a borsodi szocialista vezetők is. A sportcsarnokban több száz Igen MSZP felíratú táblát mutattak fel, amikor egy-egy gyurcsányi mondatot megtapsolt a közönség.