Gyurcsányt választották az MSZP Győr megyei elnökének

2004.02.07. 14:26
A helyi szocialisták egy része nem bízott a sportminiszterben, ezért ellenjelöltet állított.
Gyurcsány Ferenc ifjúsági minisztert választotta az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének elnökévé a szombati küldöttgyűlés - jelentette be Kun András, a szervezet korábbi vezetője a választást követő győri sajtótájékoztatón.

"A megye városainak többségében baloldali vezetés, baloldali polgármester van, tegyük ezt a többséget megyei többséggé, az ország egyik legmodernebb megyéjében legyen egy modern, nyitott, bátor, büszke párt, és legyen egy ilyen megye" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A megyében azért kellett új elnököt választani, mert Kun András lemondott posztjáról. Gyurcsány Ferenc mellett Kránitz László, az MSZP soproni alapszervezetének elnöke, országgyűlési képviselő szállt ringbe az elnöki posztért.

Megosztotta a megyét

Gyurcsányt az idén januárban kérték fel helyi szocialista politikusok a leköszönő Kun András elnök helyére. A megye több városában azonban úgy vélekedtek, hogy Gyurcsány miniszterként nem tudná a megyében igencsak gyenge teljesítményt produkáló MSZP-t megújítani, mivel nekik olyan vezető kell, aki ideje nagy részét helyben tölti. Ezért a sportminiszter ellenében helyi ellenjelöltet állítottak Kránitz László országgyűlési képviselő személyben.

Hordós István megyei alelnök az Indexnek korábban azt mondta, hogy öt szervezet, például a győri, a mosonmagyaróvári a sportminisztert támogatja, viszont Sopron, Kapuvár, Csorna Kránitz Lászlót, a megyei listáról az országgyűlésbe jutott politikust látná a megye élén.

Az észak-nyugat-magyarországi régió nem számít a szocialisták sikerterepének, a hét választókörzetből csupán Győr 1-es választókörzetében sikerült MSZP-s jelöltnek győznie a legutóbbi választásokon. A helyi szocialisták ezért várták a megújulást.