A névshowros producer szerint ki akarják nyírni

2005.07.12. 14:57
Az 50-es éveket idézi az az eljárás, ahogy egy képernyőbizottsági véleményre alapozva megpróbálnak eltávolítani a saját műsoromból - jelentette ki az Indexnek Hajdú Péter, a NÉVshowR producer-házigazdája miután kiderült, hogy a testület gyengének ítélte műsorvezetői teljesítményét.

Az Index birtokába jutott hangfelvétel tanúsága szerint az MTV Anyanyelvi és Képernyő Bizottságának elnöke azt állította egy telefonbeszélgetésben, hogy Hajdú Péter és több köztévés műsorvezető "felsőbb utasításra" került bele a testület által véleményezettek körébe.

Nem ment bizottság elé

Hajdú Péter, a NÉVshowR producere, aki a kezdetektől fogva Dömsödi Gáborral maga vezeti a vasárnap esti műsort, az Indexnek azt mondta, szerinte a képernyőbizottság értékelése csupán néhány ember "kinyírására szolgál". Soha nem hívtak, ezért nem voltam semmilyen bizottság előtt és nem kértek, ezért demo kazettát sem készítettem senkinek - jelentette ki Hajdú arra utalva, hogy a szabályok szerint a bizottság az érintettől bekért saját összeállítás alapján vizsgálja az illető képernyőképességét. Hajdú szerint az 50-es éveket idézi az az eljárás, ahogy a március 2-i keltezésű értékelésre alapozva most megpróbálják eltávolítani, holott a NÉVshowR szerződését, amely március 7-én lejárt, akkor simán, a bizottsági eredmény ismeretében meghosszabbították.

Szeptembertől keményítenek

Mint emlékezetes, az Index hétfőn beszámolt arról, hogy az ötfős Anyanyelvi és Képernyő Bizottság, amely 2004 óta újra vizsgálja az MTV-munkatársak képernyőképességét, közepesre értékelte Hajdú műsorvezetői kvalitásait. A testület megjelenés, mimika, tekintet, gesztusok, hanghordozás, és dinamika kategóriákban 50 százalékosnál gyengébb, szimpátia, tehetség és szakértelem osztályzatot tartalmazó elfogadottsági értékelésben pedig 33 százalékos minősítést adott neki. Az MTV szóvivője, Holub Katalin hétfőn azt mondta, hogy "olyan tévés nem kerülhet szeptembertől képernyőre, aki nem felel meg a feltételeknek". Az MTV vezetői nem kívántak reagálni Hajdú állításira.