Verseny a hajramagyarok.hu-ért

2002.05.02. 18:12
Az Internet Szolgáltatók Tanácsa döntheti el, kié legyen a www.hajramagyarok.hu domainnév, miután a Zebra Klub Kft. és a Fiatal Baloldal is kezdeményezte az internetcím bejegyeztetését. A zalaegerszegi cég még nem tudja, mit kezdene az internetcímmel, az MSZP ifjúsági szervezete pedig a kulturált szurkolásért létrehozandó mozgalom oldalának szánná a hajramagyarok.hu-t.
Néhány óra különbséggel egy magáncég és egy politikai szervezet is kezdeményezte a www.hajramagyarok.hu internetcím bejegyeztetését. Az Internet Szolgáltatók Tanácsának honlapján szereplő prioritással nem rendelkező várólista tanúsága szerint elsőként a zalaegerszegi Zebra Klub Kft., akik szeretnék magukénak tudni a www.hajramagyarorszag.hu internetcímet is. Balogh Ákos, a cég internetüzletágának vezetője az Index kérdésre jelezte, nincsen még konkrét elképzelésük arról, ha nekik ítélnék, milyen tartalommal töltenék fel az oldalt.

Még nem tudni, mire használnák a domaint

A szakember a vízilabda EB idején gondolt arra elsőként, hogy regisztráltatja a minden meccsen felzúgó bíztatást, igazi lökést azonban elhatározásának a miniszterelnök korteskedése adott, aki ezzel a mondattal zárta a két forduló közt valamennyi kampányfórumát. Balogh Ákos nem zárta ki, hogy esetleg értékesítik a domainneveket, de mint mondta egyelőre az Index volt az első érdeklődő az internetcímek kapcsán.

A Fiatal Baloldal a kulturált szurkolásért indít mozgalmat

A kulturált szurkolást, az olimpiai eszme támogatását, illetve a gyermekutánpótlás nevelés segítését célzó mozgalom oldalának szánná a www.hajramagyarok.hu-t a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták. Újhelyi István, az MSZP ifjúsági szervezetének vezetője az Indexnek úgy nyilatkozott, az ország megítélését befolyásolja, hogyan szerepelnek sportolóink a világversenyeken, illetve mi módon viselkednek a drukkerek az ilyen eseményeken. Újhelyi elismerve, hogy néhány órával később nyújtották be igénylésüket a címre, reményét fejezte ki, hogy ők nyerik el a domainnevet. A Fiatal Baloldal kész tárgyalásokat kezdeni az igénylésével gyorsabban startoló céggel is.

A végső szó az ISZT-é

Miután két igénylés is érkezett a hajramagyarok.hu-ra az Internet Szolgáltatók Tanácsa dönthet arról, ki kapja a domainnevet. Az ISZT szabályzata szerint azt illeti a domainnév, aki előbb adta be kérelmét. A domainregisztárciót az ISZT választott bíróságánál lehet megtámadni.

Hamarosan lesz magyarpolgar.hu is

A Magyar Nemzet kiadója a Nemzeti Lap és Könyvkiadó Kft. kezdeményezte a magyarpolgar.hu domainnév bejegyeztetését. Azt egyelőre nem sikerült megtudni, milyen tartalommal töltik majd fel ezt az oldalt. Az aprilisiifjak.hu internetcím bejegyeztetését egyébként egy cég és egy magánszemély is elinditotta. A kedden zászlót bontott szervezet elnöke Varga László fideszes honatya, a parlament 92 esztendős korelnöke.