A frakció ellenáll Dávidnak: Hende marad

2003.06.25. 17:27
Az MDF frakciója ellenállt Dávid Ibolya pártelnök javaslatának, hogy zárják ki Hende Csabát a pártból. A Fórum kétnapos vidéki félévértékelő megbeszélésén a frakciótagok nagy többségének ellenállására talált a Hende-ügy felvetése.
Az MDF elnökségének és országos választmányának egymást követő állásfoglalása ellenére sem zárt ki soraiból Hende Csabát az MDF parlamenti frakciója.

Az Index információi szerint csupán a pártvezetés politikai értékelésében került szóba a polgári köröket szervező egykori igazságügyi államtitkár távozásra való felszólítása.

Napirendre sem vették

A Veránka-szigeten tartott kétnapos összejövetelen a képviselőcsoport tagjai azonban olyan egyértelmű reagálással fogadták az ügy felvetését, hogy az sem szavazásra, sem a tanácskozás napirendjére nem került.

A frakció áthidaló javaslatként Horváth Balázs jogi kabinetjével ajánlott fel tevékenységi lehetőséget az MDF-ben egyébként kevés időt töltő Hendének.

A párt elnöksége megvonta a bizalmat

Mint emlékezetes Hende kizárása legutóbb akkor merült fel, amikor két hete Dávid Ibolya nyilatkozatban közölte: a párt elnöksége megvonta bizalmát az Orbán Viktor környezetébe "átigazolt" politikustól.

Ezt követően a párt országos választmánya is hasonló nyilatkozatot tett közzé, csatlakozva ezzel az információk szerint főként a pártelnök által "erőltetett" lépéshez.

Az Indexnek egyébként korábban több képviselő úgy nyilatkozott, hogy "politikai öngyilkosság lenne" a polgári körök szervezésével foglalatoskodó politikus demonstratív kizárása, és ezzel újra kiéleződhet a két ellenzéki párt viszonya is.