Juhász Elődöt is szerződteti a Hír+

2002.12.01. 12:26
Hétfőn indul a Hír TV kísérleti adása, de arról továbbra sincsenek hírek, hogy milyen műsorstruktúrával startol az első magyar hírcsatorna. Az Index információi szerint a Hír+ néven jelentkező adón Borbás Mária, a köztévé ex-bemondója a csatorna háziasszonyaként szerepel majd, de olyan hírek is vannak, hogy Papp Endre és Juhász Előd is itt tér vissza a képernyőre. A csatorna szlogenje: "Egyenesen. Önnek".
Hétfőn hatórás műsorral jelentkezik az első magyar hírcsatorna, a Hír+ kísérleti adása. Arról Borókai Gábor, korábbi kormányszóvivő, a televízió vezérigazgatója az indulás előtt nem nyilatkozik, hogy milyen műsorszerkezettel startol az új tévé.

Juhász Előd és Presser Gábor
(forrás: zenebutik.hu)
A csatornát egyelőre csak azokon a kábelhálózatokon lehet majd fogni, ahol van szabad csatornája a szolgáltatónak, januárra azonban megszülethet a megegyezés a társaságokkal. A Borókai Gábor vezette csatorna azt szeretné elérni, hogy műsoruk bekerüljön az úgynevezett alapcsomagba, amely a legolcsóbb kábelszolgáltatás lévén a legtöbb emberhez jut el. A szolgáltatók ugyanakkor a közcsatornákat kötelezően tartalmazó alapcsomag utáni csomagban szeretnék ajánlani a Hír+-t. Az Index információi szerint a december 2-án induló tévé vételével kapcsolatos információkat a hétfőn megjelenő napilapokból lehet megtudni, amelyben fizetett hirdetés formájában közlik a legfontosabb tudnivalókat.

Papp Endre visszatér?

Borbás Mária
Az Index információi szerint a Hír+ háziasszonya a köztévéből átigazoló bemondónő, Borbás Mária lesz. De a csatorna arca lesz Pörzse Sándor, sőt a Mai Nap értesülései szerint még Papp Endre és Juhász Előd is feltűnik a Hír+-n. Dlusztus Imre, a hírcsatorna főszerkesztője a bulvárnapnak úgy nyilatkozott, hogy az új csatorna műsorvezetője lesz továbbá Erdős Miklós, az egykori Ma Reggel című műsor vezetője, valamint Ókovács Szilveszter, az Operaház kommunikációs igazgatója is. Arról az Index már korábban hírt adott, hogy az új csatornát erősíti a Viva tévéből ismert Philiph is, aki a két választási forduló között debütált, mint a Fidesz tömegrendezvényeinek műsorvezetője.

Az először hatórás, majd januártól 12 órásra bővülő műsorfolyamban információink szerint a hírek mellett szerepet kapnak majd kvízjátékok, szórakoztató műsorok, de még gasztronómia műsor is helyet kap. A pénteki Magyar Hírlap szerint azonban a tervek között nem szerepelnek nemzeti és etnikai kisebbségeknek szóló programok. A leendő főszerkesztő korábban úgy nyilatkozott: higgadt, értékközlő televíziót akar, olyan orgánumot, amelyik láttán az jut a nézők eszébe, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt 12 év.

Vételi lehetőségek
Adatok: AMOS mûhold (4 fok nyugat)
11,260 GHz-es frekvencia
Horizontális polarizáció
Symbol Rate: 27500
FEC: 3/4
V_PID: 1024
H_PID: 1025
Forrás: www.hirplusz.tv

Riporterek a "Lovas akadémiáról"

Az Index úgy tudja, a formálódó stábot a köztévétől, az Info Rádiótól, a Duna TV-től, illetve a Magyar ATV-től verbuválták, de helyet kapott a csapatban, több az Orbán-kormány idején a kancellárián dolgozó szakember is. A hírműsorok riportereinek egy része pedig a Magyar Televízió által működtetett "Lovas-akadémia" növedékei közül kerül ki. A hírműsorok egyik szerkesztője a köztévé híradójának korábbi munkatársa, Kempf Károly lesz, míg a perodukciós igazgatói posztot szintén a híradó korábbi külpolitikai szerkesztője Udvarhelyi Tibor tölti be. A csatornáról hétfőtől futó reklám szlogenje: "Egyenesen. Önnek".

A "polgári Magyarország" televíziójának létrehozásáról a választások után röppentek fel az első hírek. A tévé mögött magyar szálloda- és vendéglátóipari befektetők állnak" - nyilatkozta korábban a Népszabadságnak Borókai Gábor, a Hír TV vezérigazgatója, az Orbán-kormány szóvivője, aki arról is beszámolt, hogy van egy magyar származású külföldi tulajdonosuk is. Információk szerint ez a személy a Kanadában élő Alex Pocsai, aki a cég részvényeinek negyedét birtokolja. A húszmillió forint tőkével bejegyzett Hír+ részvényein egyébként húsz magánszemély osztozik.