Négymillióért népszerűsíti a titkosszolgálatokat a Hócipő

2008.12.30. 10:26
Könnyed, humoros eszközökkel mutatja be a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységét a Hócipő című szatirikus lap, melynek főszerkesztője Farkasházy Tivadar felesége.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok "társadalmi megbecsülésének erősítésére" exkluzív cikksorozatot rendelt a kormányzat a Farkasházy Tivadarhoz köthető Hócipőtől, írja a Magyar Nemzet.

A napilap szerint a tízrészesre tervezett népszerűsítő kampányban egyebek között olyan témakörökben kellett megjelentetni írásokat, mint "A falnak is füle van", "A tojástól a Molotov-koktélig", "Információk és dezinformációk" vagy "Legendás hírszerzők és elvetemült kémek". A Kormányszóvivői Iroda úgy tájékoztatott, hogy a cikkekért összesen bruttó négymillió forintot fizetett a megrendelő, vagyis a Miniszterelnöki Hivatal. A szerződésben fontos célkitűzésként szerepel, hogy az írások "könnyed, humoros eszközökkel" mutassák be a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységét.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a kéthetente megjelenő szatirikus lap nem először kap többmilliós támogatást az MSZP-SZDSZ kormányzattól.