Kizárták a Fideszből a helyiek jelöltjét

2006.01.31. 16:34
Nem sokat teketóriázott a Fidesz, kizárta a pártból a mártélyi polgármesternőt, aki a hivatalos jelölttel, a hódmezővásárhelyi KDNP-s polgármesterrel szemben indul a választáson.

Balogh Jánosné elfogadta a hódmezővásárhelyi kereszténydemokraták felkérését, bejelentette, hogy függetlenként indul. A politikust kizárták a Fideszből, ellenfele pedig az országos vezetés által támogatott KDNP-s jelölt, Lázár János lesz.

Nem akartak konfrontálódni

Bár a hódmezővásárhelyi KDNP nem akart konfrontálódni az országos vezetéssel, amikor Lázár János helyett más jelöltet javasolt, a KDNP és a Fidesz keményen reagált az ötletre. A helyi kereszténydemokraták két hete kérték fel Balogh Jánosnét, Mártély polgármesterét, a Fidesz megyei önkormányzati képviselőjét, hogy induljon Lázár János helyett Hódmezővásárhelyen a jobboldal jelöltjeként.

Az eredeti javaslat szerint Lázár kaphatna bejutó pozíciót a megyei listán, Baloghné pedig egyéniben indulhatna. A felkérést megszavazta a helyi KDNP, Baloghné pedig hétfőn igent mondott. Mártély polgármestere a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség országgyűlési képviselőjelöltként függetlenként indul a választásokon.

Súlyosan sértő magatartás

Baloghnét a Fidesz megyei választmány bejelentése szerint hétfőn kizárták a pártból. A választmány indoklása szerint a polgármesternő magatartása súlyosan sértette a párt alapszabályát, érdekeit, jó hírnevét. A KDNP alelnöke, Kalmár Ferenc az Indexnek elmondta, hogy az ügy vizsgálatára kijelölt elnökségi ülést február 11-re halasztották.

Korábban a párt vezetői valószínűsítették, hogy a hódmezővsárhelyi szervezet elnökségének vagy elnökének a felfüggesztéssel kell számolnia. Semjén Zsolt KDNP-elnök nemrég a városban járt és a párt hivatalos jelöltjeként mutatta be Lázár Jánost.